Region Sjælland

Fortsat tilbud om hurtigtest i alle kommuner

Del

Region Sjælland lukker 25 hurtigtestcentre på grund af faldende efterspørgsel og beslutningen om, at coronapasset udfases fra 1. februar 2022. Men der vil fortsat være tilbud om hurtigtest i alle kommuner, og muligheden for at få en hurtigtest på de mindre øer fastholdes. PCR-test fortsætter uændret.

Foto: Jakob Vind
Foto: Jakob Vind

Efterspørgslen på hurtigtest er faldet, efter selvtest på børne-, undervisnings- og ældreområdet er indført. Samtidig udfases coronapasset fra 1. februar 2022, og derfor tilpasser Styrelsen for Forsyningssikkerhed kapaciteten til hurtigtest i Region Sjælland. 

Antallet af daglige hurtigtests reduceres fra cirka 65.000 til 26.000 tests i regionen. Det betyder, at frem mod mandag den 7. februar 2022 lukker Region Sjælland 25 teststeder, mens der åbnes et enkelt nyt i Slagelse på adressen Pantholm 45. Dermed er der 40 hurtigteststeder i Region Sjælland fra tirsdag den 8. februar 2022. 

- Der vil fortsat være teststeder i alle kommuner og tilstrækkelig kapacitet til, at alle borgere, der ønsker det, kan blive testet. For nogle betyder det, at der bliver lidt længere til et teststed, men med 40 teststeder er der stadig en god dækning, siger Anne Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen og testansvarlig hos Region Sjælland.

I Region Sjælland har Falck lavet cirka 35.000 hurtigtests om dagen i denne uge. Med en kapacitet på 65.000 tests er der en overkapacitet, som nu tilpasses til efterspørgslen, der kommer til at falde yderligere fra 1. februar. Sammen med Falck tilpasser Region Sjælland løbende kapaciteten på baggrund af de meldinger, der kommer fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Med sundhedsmyndighedernes vurdering af, at vi nærmer os mere normale tilstande, vil behovet for test reduceres kraftigt. Men den testansvarlige glæder sig over det gode samarbejde, der igennem pandemien har gjort det muligt for Region Sjælland at gøre hurtigtest tilgængelige for alle.

- Der skal lyde en stor tak til kommunerne for det gode samarbejde om hurtigtests. Kommunerne har blandt andet bidraget med løbende vurderinger af, hvordan kapaciteten bedst tilpasses til de lokale forhold, siger Anne Hjortshøj.

Ændringer fra 30. januar

Ændringerne i teststederne gennemføres fra søndag den 30. januar til og med mandag den 7. februar 2022 og fremgår af vedhæftede overblik, der gennemgår teststederne i de 17 kommunerne i Region Sjælland. For daglig status henvises til overblikket på www.coronasmitte.dk (Direkte link: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/​kort-over-covid-19-testcentre), der løbende opdateres. 

PCR-test fortsætter uændret

Alle 22 lokationer, hvor der tages PCR-test, fortsætter uden ændringer.

Kontakter

Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, Tlf. 23 29 77 37

Billeder

Foto: Jakob Vind
Foto: Jakob Vind
Download

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum