Gjensidige Forsikring

Fortsat mange danskere udsættes for grimme tilråb i trafikken

Del

Mere end hver anden dansker er blevet udsat for vejvrede i trafikken, viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige, som også viser en stigning blandt dem, der står ved at have udført de vrede handlinger.

Uopmærksomhed er en af de helt store syndere i trafikken, men det er ikke kun mobiltelefoner bag rattet og naturen langs cykelstien, der distraherer trafikanter på de danske veje, det er også trafikanterne selv. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Ifølge undersøgelsen har knap seks ud af ti danskere nemlig oplevet at blive råbt grimt ad eller været udsat for aggressive gestikulationer fra en medtrafikant, og særligt i Københavns tætte trafik er problemet stort. Her er det nemlig hele to ud af tre trafikanter der har oplevet vejvrede.

”Det er utroligt vigtigt, at man er fokuseret, når man bevæger sig i trafikken, og ikke lader sig distrahere af omgivelserne, hvad end man kører i bil eller på cykel. Hvis man oplever at blive råbt eller gestikuleret ad, fjerner det ikke kun fokus for den der udøver handlingen, men potentielt også den det går ud over. På den måde er flere trafikanter pludseligt ufokuserede, og der kan opstå farlige situationer,” siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Flere danskere hidser sig op i trafikken

Udvikling i antallet af danskere der selv indrømmer at have været ”afsender af vejvrede” er dog gået i den forkerte retning, siden Kantar Gallup senest foretog samme undersøgelse for Gjensidige. For et år siden svarede hver fjerde dansker, at de havde udvist vejvrede. Det tal er dog steget til hver tredje i Kantar Gallups nyeste undersøgelse.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er uopmærksomhed en faktor i over halvdelen af alle ulykker. Farligst er det, når man har fokus væk fra vejen, og det kan man eksempelvis have, hvis man er mere opmærksom på sine medtrafikanters ageren end sin egen.

”Når vi ved, hvor store konsekvenser uopmærksomhed kan have, er det vigtigt, at vi kan have tillid til, at vores medtrafikanter ikke fjerner vores fokus fra vejen. Vi må tro på, at alle på vejen overholder reglerne, og gør hvad de kan for at forebygge ulykker, og så hjælper det ikke, at man selv bliver uopmærksom eller vred,” siger Henrik Sagild.

Den seneste ulykkesstatistik fra Vejdirektoratet viser, at der i 2019 blev dræbt 199 personer i trafikken i Danmark. Der er fastsat en politisk målsætning om at antallet af dræbte i trafikken ikke måtte overstige 120 personer i 2020. I december havde der dog været 155 dødsfald i trafikken.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2021 blandt 1057 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du oplevet at andre har gjort noget af følgende i trafikken?

 • Har råbt ad dig 29%
 • Har sagt grimme ting til dig 16%
 • Har gestikuleret grimt ad dig 47%
 • Har skubbet til dig 2%
 • Har slået eller sparket dig 1%
 • Ingen af ovenstående 41%

Har du gjort noget af følgende i trafikken?

 • Har råbt ad andre trafikanter 18%
 • Har sagt grimme ting til andre trafikanter 10%
 • Har gestikuleret aggressivt ad andre trafikanter 22%
 • Har skubbet til en anden trafikant 0%
 • Har slået/sparket til en anden trafikant 0%
 • Ingen af ovenstående 66%%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Grønne biler: Danskerne er nær et vendepunkt4.5.2021 21:52:24 CEST | Pressemeddelelse

De danske bilister når snart et skæringspunkt, hvor ønsket om en grøn bil overstiger ønsket om en bil med fossile brændstoffer, benzin og diesel. Det viser en Kantar Gallup undersøgelse, som forsikringsselskabet Gjensidige har foretaget blandt knap 1100 danskere. På spørgsmålet om hvilket drivmiddel deres næste bil vil have, svarer 26 procent, at de vil købe en bil med benzin- eller dieselmotor, mens 23 procent vil købe en bil med el- eller hybridteknologi. 25 procent af de adspurgte har endnu ikke taget stilling, mens resten ikke er i markedet for at købe en bil. ”Svarene viser os, at vendepunktet ikke er ret langt væk. En forskel på kun tre procentpoint har vi ikke set før. Lysten til at købe en grøn bil er i kraftig vækst, og det hilser vi velkomment. Vi ser også på vores salg af bilforsikringer, at flere og flere køber elbiler. Det følger jo i takt med det stigende salg,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Han tilføjer, at ønsket om hybridteknologi lige nu vejer tunge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum