DGI

Fortsat fremgang: 2.830 flere esportsmedlemmer i foreningerne

Del
7.742 dyrker nu esport i en idrætsforening. Og antallet af esportsmedlemmer er steget med 58 procent på et år, viser nye medlemstal fra DGI.
Esport er populært i idrætsforeningerne. Arkivfoto Palle Skov for DGI
Esport er populært i idrætsforeningerne. Arkivfoto Palle Skov for DGI

Interessen for at dyrke esport i en forening bare vokser og vokser. Nye medlemstal fra DGI viser, at der er kommet 2830 flere medlemmer i esportsforeningerne.

Det glæder DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

“Esport er jo ikke noget, vi har en lang tradition for at dyrke i foreningerne. Så det er super flot, at en ny aktivitet på den måde finder vej ind i vores foreninger og imødekommer en stor interesse hos børn, unge og voksne,” siger hun.

Medlemstallene for 2019 offentliggøres midt i en corona-tid, hvor medlemmerne ikke kan mødes i idrætsforeningerne, som de plejer. Mange esportsforeninger har fortsat træningen ved at medlemmerne har været med hjemmefra - også for at holde fast i fællesskabet.

Esport med en ekstra dimension

Også antallet af foreninger, der tilbyder esport, stiger. Fra 121 foreninger i 2018 til 187 i 2019. Og flere nye er på vej.

“Efterspørgslen er stor, og potentialerne er store. I DGI giver vi esportsforeninger en ekstra dimension omkring sundhed og fællesskab, som jeg tror mange - også forældre - er optaget af,” siger Charlotte Bach Thomassen.

DGI Esport tilbyder forskellige træneruddannelser og kurser, og DGI er også en af parterne bag Esportens etiske kodeks med gode råd til et sundt og godt esportsmiljø.

Flere forældre forstår esport i foreningen

Gylling eSport ved Odder er en af de foreninger, der har oplevet fremgang. De gik fra seks til 22 medlemmer sidste år. Foreningen har gjort en stor indsats for, at esport ikke blot forbindes med usunde vaner, inaktivitet, ukontrolleret forbrug og asocial tidsfordriv.

“Nu kan man sagtens sige højt, at man synes, at det er sjovt at spille computer, hvor det før blev opfattet som nørdet. Særligt forældrene har godt gavn af at få det ind i nogle velkendte rammer, hvor deres børn kommer ned og bliver en del af et fællesskab og sidder sammen fysisk. Så bliver det et referencepunkt for dem, at det ikke handler om at sidde alene og nørde,” siger formand Peter Dalsgaard Larsen.

Han fortæller om en far, der havde været imod, at hans søn spillede derhjemme. Men da drengen blev en del af Gylling eSport, og faren kunne se, hvordan spillerne var sociale sammen, blev faren mere positiv over for esport.

Oskar på 12: Nu ved min mor og far mere om det

12-årige Oskar Emil Dam Johansen er et af de nye medlemmer i Gylling eSport.

“Det er fedt at kunne være et sted og spille sammen. Vi får vist nogle gode ting på nogle faste tidspunkter. Jeg er blevet bedre til at spille. Og nu ved min mor og far nok også meget mere om det, fordi min træner sender beskeder ud, der forklarer, hvad vi laver, siger han.

Madlavning, gåture og sammenhold

Gylling eSport har også prioriteret at have træningsaftener, hvor de laver nærringsrig mad eller spiller “virkelig” counterstrike ved at kaste papirs kugler efter hinanden. Eller går en tur, fortæller formand Peter Dalsgaard Larsen.

“Nogle af vores børn og unge skal lige se tingene an, men de synes faktisk, at det er sjovt og lærerigt. Det giver dem i hvert fald et andet fællesskab og en følelse af sammenhold,“ siger han.

Og det er god musik i DGI-formandens ører.

“Vi vil rigtig gerne supplere esport, som er stillesiddende og krævende i form af koncentration, med bevægelse. Så vi i foreningerne tilfører det digitale et fysisk fællesskab,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Mere effektivt spil

Kolding E-sport er en anden forening har oplevet medlemsfremgang. I 2019 var den på 25 procent. Også her er oplevelsen, at esport i foreningsregi skaber bedre forståelse hos forældrene.

Desuden er det er med til at ændre børnenes egen opfattelse af, hvordan og hvor meget de behøver at spille, fortæller Martin Johansen, der er formand i Kolding E-sport:

“Vi har et eksempel med en dreng, der faktisk begyndte at spille mindre derhjemme og i stedet hjælpe mere til og dyrke motion. Han følte, at den træning, han fik i vores forening, var så effektiv, at han stadig rykkede sit spil, uden at han skulle sidde og spille sindssygt meget, som han havde gjort tidligere,” siger Martin Johansen.

Fakta om esport og DGI's medlemstal

  • DGI’s medlemstal for 2019 offentliggøres 15. april 2020. Samlet set har DGI knap 1,7 mio. medlemmer, en fremgang på 61.000 i forhold til året før. 
  • I 2019 var der 7742 esportsmedlemmer i 187 foreninger i DGI. I 2018 var der 4912 medlemmer. En fremgang på knap 58 procent.
  • I 2019 tog 969 personer en uddannelse eller et kursus gennem DGI Esport, Hvilket også var en markant stigning.
  • Læs mere om DGI’s arbejde med esport her: https://www.dgi.dk/esport/esport/artikler/derfor-arbejder-dgi-med-esport

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Esport er populært i idrætsforeningerne. Arkivfoto Palle Skov for DGI
Esport er populært i idrætsforeningerne. Arkivfoto Palle Skov for DGI
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye