Deloitte

Fortsat få konkurser i Danmark

Del

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser fortsat er lavt

Sten Peters
Sten Peters

København, 5. november 2015

Danmarks Statistik har netop offentliggjort antallet af konkurser i oktober. Tallene viser, at der fortsat er få konkurser blandt danske virksomheder.

”Det er rigtig positivt, at så virksomheder går konkurs lige nu. Det betyder, at flere virksomheder har fundet en fornuftig forretningsmodel og samtidig har polstret sig rent økonomisk, således at de har øget deres soliditet,” siger partner i Deloitte Sten Peters, der er ekspert i små og mellemstore virksomheder.

Selv om antallet af konkurser steg med 5 pct. fra september til oktober, lå perioden august-oktober samlet set 15 pct. lavere end de foregående tre måneder. Niveauet de seneste tre måneder er samtidig det laveste siden foråret 2008 før finanskrisen, skriver Danmarks Statistik.

”Generelt er det gode tider for de danske virksomheder. Økonomien viser positive takter, og der er samtidig godt gang i forbruget. Det kommer alle virksomheder til gode på tværs af industrier og brancher,” siger Sten Peters.

Virksomhederne kan dog ikke hvile på laurbærrene, mener Sten Peters, for forbrugertilliden har senest vist faldende tendenser, og samtidig står flere lande omkring os over for store udfordringer.

”Man skal ikke kigge langt uden for Danmarks grænser, før man får øje på mørke skyer. I Norge er der en udbredt krisestemning på grund af de faldende oliepriser, Rusland er inde i en dyb recession, og de store EU-lande kæmper med en flygtningekrise af dimensioner. Det er klart, at disse tendenser også kan få konsekvenser for den danske økonomi og det danske forbrug,” siger han.

De konkursramte virksomheder i oktober var 9,2 år gamle i gennemsnit mod 8,8 år i perioden april-september. 47 pct. af konkurserne ramte virksomheder med ansatte, skriver Danmarks Statistik.

Deloittes seneste brancheanalyser af bl.a. byggebranchen, installatørbranchen og speditionsbranchen bekræfter de positive tendenser for antallet af konkurser.

Tallene fra Danmarks Statistik findes her: http://www.danmarksstatistik.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=19647

 

Nøgleord

Kontakter

Sten Peters
Tlf. +45 40 41 77 35
stpeters@deloitte.dk

Billeder

Sten Peters
Sten Peters
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Sten Peters er partner i Deloitte og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum