Biltema

Fortsæt nemt løbetræningen i vinterens kulde – få ekspertens råd

Del

Minusgrader og mørke dage er ingen undskyldning for at lægge løbeskoene på hylden. Løbeekspert guider dig til, hvordan du nemt og simpelt kan tage løbeturen med ind i den kolde årstid.

Når vinteren rammer, er det vigtigt at klæde sig ordentligt på og varme grundigt op. Foto: PR.
Når vinteren rammer, er det vigtigt at klæde sig ordentligt på og varme grundigt op. Foto: PR.

Kulde, blæst og sne. Vinteren melder snart sin ankomst, men danskerne vil stadig ud at løbe. Detailkæden Biltema, der netop har udvidet deres sortiment af udendørs træningstøj og -udstyr, oplever stor interesse for at udfolde sig fysisk udendørs, selvom temperaturerne er for nedadgående.

– Folk er på jagt efter tøj og udstyr, der kan gardere dem mod koldere og mørkere forhold. Med vores nye træningstøj, der kan tilpasses de koldere temperaturer, prøver vi at inspirere danskerne til at løbetræne i naturen i vinterhalvåret, siger Per Normann, der er varehuschef hos Biltema.

Ifølge Thomas Lind, der er løbeekspert og programleder for Bevæg dig for livet i DGI, kan løb også nemt tilpasses vinterperioden.

– Grundig opvarmning og det rigtige udstyr er noget af det, der kan holde os løbende gennem vinteren. Og det kræver faktisk ikke ret meget at fortsætte de gode takter under koldere forhold, siger Thomas Lind.

Han giver her sine tre bedste råd til at komme godt igennem den kolde tid som løber.

Klæd dig rigtigt og sikkert på

– Det er vigtigt, at tøjet er varmt, og lag-på-lag er en god idé, så man kan justere undervejs på løbeturen. En god tommelfingerregel er, at du helst skal fryse lidt, når du går ud ad døren. Kroppen skal nok blive varm undervejs, og har du for meget tøj på, sveder du for meget og bliver kold. Derudover er det klogt at bære refleksvest og pandelampe for at gøre sig synlig i den mørke tid. 

Varm grundigt op

– Om vinteren skal kroppen tilpasse sig de koldere temperaturer, og her er ordentlig opvarmning centralt Du skal løbe lidt langsommere i starten af din løbetur, end du plejer, da det tager lidt længere tid at få gang i systemet i kulden. Det er også vigtigt at acceptere, at løbeturene måske ikke går lige så nemt og hurtigt om vinteren, som de plejer, og det er der ikke noget galt i.

Løb sammen og sæt mål

– Kniber det med løbelysten i den kolde og mørke tid, kan motivationen genfindes ved at lave løbeaftaler med andre, gå i løbeklub eller sætte sig konkrete mål at træne frem mod. Mange motionsklubber laver motionsløb vinteren over, som man kan deltage i. Derudover kan det hjælpe på motivationen at løbe mere ude i naturen. Det er en god afveksling og sjovere end at løbe på de våde og sjaskede veje. Her er der også rig mulighed for at deltage i crossløb rundt i landet.

Nøgleord

Kontakter

Per Normann
Varehuschef, Biltema Hjørring
(+45) 22 33 17 95
sales.aalborg@biltema.com

Billeder

Når vinteren rammer, er det vigtigt at klæde sig ordentligt på og varme grundigt op. Foto: PR.
Når vinteren rammer, er det vigtigt at klæde sig ordentligt på og varme grundigt op. Foto: PR.
Download

Information om Biltema

Biltema
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg SV

(+45) 70 80 77 70http://biltema.dk

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger med 150 varehuse fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk

Følg pressemeddelelser fra Biltema

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Biltema

Biltema Foundation donerer 1 million svenske kroner til Red Barnet14.10.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Et af Biltema Foundations fokusområder er at tilbyde hjælp i krisesituationer i hele verden. Det er derfor vigtigt for os at støtte børnerettighedsorganisationen Red Barnets arbejde i Yemen – et land som efter år med konflikter nu står over for en humanitær, social og økonomisk krise. For børnene i Yemen indebærer krigen tilbagevendende flyangreb, skræk, sult og tørst. Situationen er nu yderligere forværret på grund af smittespredningen af corona virussen, og landet savner den infrastruktur, som kræves for at kunne tilbyde sygepleje, mad og rent drikkevand. Biltema Foundation har derfor doneret 1 million svenske kroner til Red Barnet for at støtte deres arbejde i Yemen med at sørge for, at så mange børn som muligt kan få adgang til lægehjælp, mad, psykosocial støtte og uddannelse. – Vi vil gøre alt, hvad vi kan for børns ret til at overleve, udvikles og vokse op i tryghed. Det er derfor utroligt vigtigt for os at støtte organisationer, som fokuserer på at hjælpe børn i udsatte situatio

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum