Hjerteforeningen

Fortsæt med at tage blodtrykssænkende medicin

Del

Hjertepatienter er blevet bekymrede for at skulle tage deres blodtrykssænkende medicin. Dette skyldes historier i medierne og i medicinske tidsskrifter om sammenhængen mellem blodtryksmidlerne ACE-hæmmere, Angiotensin 2-hæmmere og COVID-19

- Vi anbefaler kraftigt, at man fortsætter med at tage sin blodtryksmedicin. Dette skyldes, at medicinen har en betydelig positiv effekt på de hjertesygdomme, som de bruges imod. I historierne, der er fremme, er der foreløbigt blot tale om hypoteser til fremtidige studier, og der foreligger endnu ingen evidens, der viser en negativ virkning ved COVID-19, siger professor Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen.

Denne anbefaling er bakket op af videnskabelige selskaber i Europa og USA.

Blodtryksmedicin af typerne ACE-hæmmer (fx Enalapril, Captopril) og Angiotensin 2-hæmmere (fx Losartan) bruges i vid udstrækning hos patienter med forhøjet blodtryk, sukkersyge, nyresvigt og - ikke mindst - patienter med hjertesygdom, særligt dem med hjertesvigt. 

- Blodtryksmedicinen virker ved at ramme visse processor i kroppen, som COVID-19 også rammer - blot på andre steder og måder i kæden. Det er grundlaget for de mange aktuelle teorier om, at blodtryksmedicinen enten kan være til gavn eller til skade hos dem der tager medicinen og får COVID-19 infektionen, forklarer Gunnar Gislason.

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra danskerne omkring coronavirus (COVID-19) og hjertekarsygdom. Derfor har Hjerteforeningen for næsten to uger siden oprettet en særlig side - www.hjerteforeningen.dk/corona - hvor særlig vigtig viden om corona for hjertepatienter og pårørende bliver samlet og delt. Siden bliver løbende opdateret.

Kontakter

PRESSENUMMER 33 66 99 30

Ring her for at blive sat i forbindelse med pressekontakten

Links

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 132.345 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum