Region Hovedstaden

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen skal hjælpe i Region Hovedstadens vaccinationscentre

Del

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen går nu ind i kampen og hjælper i Region Hovedstadens 11 vaccinationscentre. Ca. 80 soldater og otte redningsspecialister bliver involveret i indsatsen

I disse timer er borde, stole, tavler og sprøjter ved at blive rigget til, så omkring 80 soldater fra Forsvaret og otte redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen lynhurtigt bliver klar til at hjælpe i Region Hovedstadens 11 vaccinationscentre.

Region Hovedstaden skruer lige nu voldsomt op for vaccinationskapaciteten, og det er i den forbindelse, at de 80 soldater fra Forsvaret og otte redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen skal give et vigtigt bidrag:

”Vi er meget glade for, at vi allerede fra i morgen kan få assistance fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Soldaterne og redningsspecialisterne møder ind enten i de forskellige centre eller til undervisning centralt, så de bliver klar til f.eks. at vaccinere. Det er fantastisk, at vi så nemt og hurtigt kan få aftaler i stand på tværs af sektorer. Det kan man kun blive imponeret og stolt af,” siger Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Akutberedskabet, som har stået for aftalen med Beredskabsstyrelsen.

De 90 par ekstra hænder skal hjælpe med forskellige opgaver. Nogle skal vaccinere, andre skal hjælpe med at observere borgere, når de er blevet vaccineret, og atter andre skal hjælpe med praktiske opgaver ude i vaccinationscentrene. Alt personale uddannes grundigt af sundhedsfaglige og arbejder under sundhedsfagligt tilsyn.

”Vi står i en situation, hvor vi skal have så mange borgere vaccineret så hurtigt som muligt – og så må vi tænke alle gode kræfter ind i løsningen. Det er meget flot, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen så hurtigt har grebet opgaven og går ind i opgaven med vaccinationer,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Ifølge aftalen fortsætter hjælpen til udgangen af året.

Fakta:

  • Beredskabsstyrelsen koordinerer myndighederne i Forsvarsministeriet koncerns indsats i forhold til at hjælpe regionerne. Cirka 200 soldater fra Forsvaret og 100 redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen bidrager. Samlet omkring 90 hjælper til i Region Hovedstaden https://www.fmn.dk/da/nyheder/2021/stotte-til-regionernes-covid-19-indsats/

  • Regionen Hovedstaden har 11 store vaccinationscentre

https://www.regionh.dk/Sundhed/Coronavirus/Sider/Vaccinecentre---oversigt.aspx

https://practio.dk/coronavirus/vaccination vaccinerer også borgere for Region Hovedstaden

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum