Førstegangskøberne bliver ældre
De høje boligrenter, som vi har i Danmark i øjeblikket, kan stikke en kæp i hjulet for den yngre generation. Det gør det nemlig markant dyrere at komme ind på boligmarkedet, hvor man som boligejer pludselig skal hive flere tusinde kroner ekstra op af lommen hver måned.
Faktisk skubber det til en trist tendens, for tal fra Danmarks Statistik viser, at alderen på førstegangskøbere er historisk høj.
I dag er danskerne i gennemsnit 37,32 år gamle, når de køber deres første bolig. Tilbage i 1987 var gennemsnitsalderen 32,62 år.
”Vi skal passe på, vi ikke taber en generation på gulvet. Vi er nødt til at hjælpe den næste generation, så de kan komme ud på boligmarkedet,” siger direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, Ole Hækkerup.
Drømmer om ejerbolig
Tal fra ’Danskernes Økonomiske Tryghed 2019’, som Danske Bank står bag, viser, at knap to ud af tre danskere drømmer om at bo i ejerbolig. Kun 12 procent drømmer om at flytte i lejelejlighed.
Derfor skal vi gøre noget, lyder det fra Ole Hækkerup:
”Vi er nødt til at gøre flere ting. Vi ved, at langt de fleste større nybyggerier i dag er lejeboliger. Der skal mere fokus på ejerboliger – også målrettet de unge.”
Nøgleord
Kontakter
Charlotte Hede LindeKommunikationskonsulentDansk Ejendomsmæglerforening
Tlf:32 64 45 78chl@de.dkInformation om Dansk Ejendomsmæglerforening
Dansk Ejendomsmæglerforening er brancheforening for ejendomsmæglere i Danmark. Foreningen blev stiftet i 1912 og har til formål at varetage medlemmers erhvervsmæssige og branchemæssige interesser. Foreningen arbejder for: At medlemmerne på en betryggende og professionel måde yder formidling af fast ejendom
Følg pressemeddelelser fra Dansk Ejendomsmæglerforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Ejendomsmæglerforening
Alt for lang sagsbehandlingstid på nye boliger: Kommuner overholder ikke aftale21.8.2023 05:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse varierer meget fra kommune til kommune i Region Syddanmark. Fra under to uger i Vejen kommune til mere end 18 uger i Fanø Kommune. Tallene viser, at det er meget få kommuner i regionen, der overholder aftalen om sagsbehandlingstid.
Alt for lang sagsbehandlingstid på nye boliger: Midtjyske kommuner overholder ikke aftale20.8.2023 05:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse varierer meget fra kommune til kommune. Det betyder, at det er meget få kommuner i Region Midtjylland, der overholder aftalen om sagsbehandlingstid.
Alt for lang sagsbehandlingstid på nye boliger: Sjællandske kommuner overholder ikke aftale19.8.2023 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse varierer meget fra kommune til kommune. Fra to uger i Faxe til mere end 18 uger i Holbæk. Tallene viser, at det kun er tre kommuner i Region Sjælland, der overholder aftalen om sagsbehandlingstid.
Alt for lang sagsbehandlingstid på nye boliger: Kun én nordjysk kommune overholder aftale17.8.2023 05:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse varierer meget fra kommune til kommune, men er i gennemsnit steget med 15 dage fra 2021 til 2022. Det betyder, at der kun er en kommune i Region Nordjylland, der overholder aftalen om sagsbehandlingstid.
Alt for lang sagsbehandlingstid på nye boliger: Kommuner overholder ikke aftale17.8.2023 05:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse varierer meget fra kommune til kommune, men er i gennemsnit steget med 7 dage fra 2021 til 2022 i hele Region Hovedstaden. Det betyder, at der kun er 4 ud af 29 kommuner i regionen, der overholder aftalen om sagsbehandlingstid.