Første spæde tegn på ny kontorvirkelighed
Fra spisebordene eller minikontorer i soveværelset har størstedelen af landets mange kontoransatte sendt mails, chattet og holdt onlinemøder hjemmefra. Arbejdspladsen er under coronakrisen rykket til de private rammer.
En helt ny undersøgelse fra EjendomDanmark viser således, at der er stigende restancer for kontorsektoren, der ellers tidligere har ligget mere stabilt. Det kan være et spædt tegn på, at det ikke længere kun er de helt nedlukkede områder som butikkerne, der kan mærke effekten af coronakrisen.
Samtidig med at de nye erfaringer med hjemmearbejde kan være en lejlighed til, at virksomheder nu genbesøger deres behov og faciliteter, hvis mange medarbejdere også efter en genåbning ønsker at tage et par dage ugentligt fra privaten:
”På rekordtid lærte alle at bruge teams, google meet og zoom, så der har været en utrolig omstillingsparathed på alle niveauer i organisationerne. Det har selvfølgelig været nødvendigt for at få arbejdet til at glide, men det sætter også turbo på en tendens, hvor kontoret i fremtiden skal kunne noget andet end i dag,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.
Ringerum, pladskrav og fleksibilitet
For med de mange onlinemøder – som sandsynligvis er kommet for at blive – vil der være behov for flere små ringerum på kontorerne. Det er dog ikke givet, at alle virksomheder vil nedskalere på pladsen til medarbejderne, selvom flere i fremtiden vil arbejde hjemmefra. Tendensen går på samme tid nemlig i to forskellige retninger:
”På den ene side er der nogen steder ikke behov for samme antal pladser, når der ikke er fuld bemanding på kontoret. På den anden side er der også kontorer, hvor man har siddet meget tæt. Så mens nogle virksomheder overvejer, om der skal sløjfes pladser, skal andre se på kvaliteten af deres faciliteter. Det seneste år har alle lært vigtigheden af afstand, og det gælder også på arbejdspladsen,” siger Jannick Nytoft.
Kontorernes restancer var i januar oppe på 1,2 mia. kr. Det er et markant lavere niveau end butikssektoren, men det er stadig det højeste niveau for kontorer siden foråret 2020.
Kontakter
Jannick NytoftAdm. direktør
Tlf:27112073jny@ejd.dkCecilie Lund VintherPressekonsulent
Tlf:21404675clv@ejd.dkVedhæftede filer
Information om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Politisk flertal enige om at sikre bedre muligheder for digital kommunikation mellem lejer og udlejer2.7.2025 11:16:25 CEST | Pressemeddelelse
Et politisk flertal bestående af Regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF er enige om at ændre lejeloven så digital kommunikation mellem lejer og udlejer i fremtiden bliver nemmere. EjendomDanmark har sammen med LLO længe samarbejdet med Social- og Boligministeriet for at finde en løsning.
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum