Hjørring Kommune

Første spadestik til nyt lægehus i Hirtshals

Del

Hjørring Kommune og de praktiserende læger i Hirtshals har igennem længere tid haft et tæt samarbejde om at realisere det nye lægehus i byen.

- Vi er nu klar til at sætte gang i byggeriet af et centralt placeret lægehus i Hirtshals til gavn for hele lokalområdet. Det er Byrådets håb, at det nye lægehus på sigt kan være med til at tiltrække nye og måske yngre praktiserende læger til byen. Det er vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og tryghed, der ligger i at have en praktiserende læge tæt på, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget.

Derfor er der første spadestik på projektet, hvor politikere fra Hjørring Byråd, Bygherreudvalget, Byggeudvalget og entreprenørerne deltager. Medier og øvrige interesserede er også velkomne til at deltage:

Tirsdag den 1. september kl. 15.00 på Cirkuspladsen, 9850 Hirtshals

Lægehuset er tegnet af det lokale arkitektfirma Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Det nye lægehus er finansieret af puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet på 9,5 millioner kroner, og Hjørring Kommune bidrager med byggegrund og 4,5 millioner kroner.

- Vi får et nyt lægehus, som spiller særdeles godt sammen med den eksisterende arkitektur i området, og der bliver en flot harmoni. Med græs på taget er lægehuset også tænkt sammen med den omkringliggende natur, siger Per Møller (C).

De praktiserende læger i Hirtshals glæder sig til at flytte ind i det nye og moderne lægehus, som udlejes af Hjørring Kommune.

- Vi vil gerne give udtryk for, at samarbejdet med Hjørring Kommune har været forbilledligt. Vi er blevet inddraget i ansøgning, planlægning og realiseringen af det nye lægehus på en åben og fremragende måde, siger læge Flemming Pedersen.  

Når det nye lægehus på 730 m2 efter planen står klar i sommeren 2021, vil det huse 7 læger og være lægehus for 9000 patienter fra Hirtshals og omegn.

- Vi håber det nye lægehus kan være med til at gøre Hirtshals til et attraktivt område for praktiserende læge at bosætte sig, så borgerne i Hirtshals fortsat har trygheden ved at have en familielæge i nærområdet, siger Per Møller (C).

Kontakter

For yderligere information:
Formand for Bygherreudvalg og SÆH-udvalg Per Møller på 40816531
Projektchef Henrik Bøgeskov Lolholm på henrik.boegeskov.lolholm@hjoerring.dk /41937676
Projektleder Lena Bisgaard på lena.bisgaard@hjoerring.dk /72335026

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum