Hjørring Kommune

Første spadestik til nyt børnehus midt i Hjørring

Del

Mange af de forældre der fra næste sommer kommer til at aflevere deres børn i det nybyggede børnehus på Palleskærvej har måske selv minder fra tiden, hvor ungdomsskolen Godthåb lå der. Men der skal et nyt byggeri til, og den kommende daginstitution, der opføres på stedet, bliver med plads til med fem afdelinger. Børnehuset åbner i sommeren 2022 åbner med plads til i alt 185 børn, herunder 30 børn i vuggestue, 2 børnehaveafdelinger á 70 børnehavebørn samt 15 børn i specialbørnehave.

Formanden for børne-, fritids- og undervisningsudvalget, Mai-Britt Beith (S), tog tirsdag den 20. april godt fat i spaden til første spadestik til et projekt, hun ser meget frem til.

Mai-Britt Beith glæder sig over den smukke placering, lige midt i hjertet af Hjørring. Børnehuset kommer til at ligge lige ned til Svanelunden og Folkeparken, men derudover bliver der også en stor legeplads med naturtema.

Det er Bjerg Arkitektur der er totalrådgiver på byggeriet. Arkitekt og Partner hos Bjerg Arkitektur, Mark Krebs, var stolt og tilfreds med, at de havde fået opgaven i Hjørring. Han fortæller: ”Bjerg Arkitektur har været med til at skabe børnehuse rundt om i verden, men at kunne få lov til at løfte opgaven hjemme i Hjørring er helt specielt.” Mark Krebs fortæller også, at der bliver stort fokus på bæredygtighed, et sundt miljø og en tryg hverdag for børnene i byggeriet, hvor der også bliver plads til at børnene kan være i mindre grupper.

Ingelise Villumsen, der er områdeleder i daginstitutionsområde sydøst i Hjørring Kommune, ser også frem til at komme i gang. Hun udtaler ”Der er stigende børnetal i Hjørring, og det er vi jo meget glade for. så der er stort behov for den nye institution. Det bliver en moderne og nutidsinstitution som rummer god plads og spændende læringsmiljøer for aldersgruppe 0-6 år.Vi vil nu gå den spændende byggetid i møde, og det bliver ganske sjovt at have børnene med over at kigge på byggeriet. Vi vil gøre alt for at både børn og forældre får en tryg overgang til den nye institution.”

Formanden for børne-, fritids- og undervisningsudvalget, Mai-Britt Beith (S) nævnte inden det første spadestik, at de gamle vægge i ungdomsskolen sikkert kunne fortælle mange gode historier, og nu er det tid til at skabe nye rammer for den næste generations historier i et nytænkende byggeri.

Kontakter

Kari Rune Jakobsen, Skole- og Dagtilbudschef, tlf. 4122 3803
kari.rune.jakobsen@hjoerring.dk
Og
Lars Ole Christensen, Projektleder, tlf. 7233 3595 Mobil: 4122 3595
loc@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune sætter spot på genstart af fritids- og foreningslivet7.5.2021 13:29:10 CEST | Pressemeddelelse

Det seneste år har fritids- og foreningslivet ligesom resten af samfundet oplevet udfordringer med Covid-19. I løbet af 2021 kommer fritids- og foreningslivet løbende til at stå over for en genstart af foreningstilbud afhængig af, hvilken aktivitet foreningen udbyder. Fælles for fritids- og foreningslivet er, at der venter en opgave i at få frivillige og medlemmer tilbage i foreningsfællesskaberne igen.

Et af de største projekter nogensinde skal redde masser af sommerhuse langs med vestkysten24.3.2021 11:24:41 CET | Pressemeddelelse

Efter et langt tilløb begynder nu et stort sandfodringsprojekt, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem 12 grundejerforeninger, Skallerup Seaside Resort A/S og Hjørring Kommune. Alle projektdeltagerne har været til lommerne, og projektet har modtaget støtte fra Statens kystbeskyttelsespulje for 2020. Derfor kan sandfodringen for i alt 11 millioner kroner nu begynde. - Det er helt unikt i national målestok at både grundejerforeninger, en privat virksomhed og en kommune kan finde sammen om et fælles mål. Og alene omfanget af både udgiften og hvor meget sand der skal flyttes, gør det her kystsikringsprojekt til et af de største i Danmark nogensinde, siger borgmester Arne Boelt (S). Sandfodringen vil ske ud for Nr. Lyngby og på en lang strækning omkring Lønstrup fra Mårup i syd til Udemarken i nord. Området dækker de 12 deltagende grundejerforeningernes kyststrækninger. Sandet stammer fra en nødvendig oprensning af indsejlingen til Hirtshals Havn. En oprensning der er nødvendig for at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum