Esbjerg Kommune

Første kommune i Danmark får idrætscertificeret alle plejecentre

Del

Esbjerg Kommune har som den første kommune i Danmark fået papirer på, at alle 16 plejehjem i kommunen er certificerede senioridrætscentre. I praksis betyder det, at hverdagen på kommunens plejehjem fremover i særlig grad vil have fokus på idræt, fællesskab og frivillighed.

De ældre i Esbjerg Kommune skal have en sjovere og sundere alderdom, og derfor har kommunen valgt at få idrætscertificeret samtlige plejehjem i kommunen.

Tirsdag den 13. september certificeres Plejehjemmet Hedelund som senioridrætscenter, og med den sidste certificering i hus har alle 16 plejehjem i Esbjerg Kommune nu status som senioridrætscenter, hvor bevægelse og aktivitet vægtes højt. Certificeringen betyder, at både medarbejdere og beboere i endnu højere gad er blevet klædt på til at gøre idræt og bevægelse til en del af hverdagen.

”I Esbjerg Kommune lægger vi stor vægt på, at alle borgere kan leve et aktivt liv med livskvalitet længst muligt. Her spiller muligheden for at dyrke senioridræt en stor rolle, da det er med til at fremme livskvaliteten. Med aktiviteter så som stolegymnastik, cykling, dans og andre aktiviteter oplever beboerne at være fælles om at være aktive, og det bidrager positivt til samværet”, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget May-Britt Andrea Andersen.

For at blive certificeret som et senioridrætscenter skal plejehjemmet bl.a. tilbyde minimum tre ugentlige aktiviteter inden for ældreidrætsområdet. Derudover skal plejehjemmet have uddannede aktivitetsmedarbejdere. Ordningen administreres af Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Danmarks Idrætsforbund, som nu gennem en årrække har bistået Esbjerg Kommune i certificeringsprocessen.

”Esbjerg Kommune er virkelig kommet i senioridrættens superliga med de her certificeringer. De kan være stolte af at være de første i Danmark, som går så helhjertet til det her, og ser fremsynet på et område, hvor både livskvalitet og økonomi virkelig kan komme under pres i fremtiden,” siger forbundsformand i DAI Peer Huniche.

Der er god økonomisk fornuft i at prioritere fysisk aktivitet blandt ældre, fordi en såkaldt ”sund aldring”, hvor man holder sig i form, og hvor en øget levealder ikke bliver modsvaret af mere sygdom, kan spare samfundet for 30 milliarder årligt. Det viser en rapport fra de økonomiske vismænd fra 2019. Der findes i dag knap 50 idrætscertificerede plejecentre i Danmark.

På Hedelund fejres dagen med overrækkelsen af certificeringen, og derefter vil elever fra FGU Vest arrangere flere små aktiviteter for beboerne. Efter at have deltaget i fx stigegolf og risposekast serveres der kage for beboerne. Dagen for den sidste certificering bliver ikke bare ekstra festlig på Hedelund. Alle 16 plejehjem serverer i den anledning kage.

Pressen er velkommen til at deltage på Hedelund ved overrækkelsen af certificeringen kl. 10 tirsdag den 13. september på Spangsbjerg Møllevej 316, 6705 Esbjerg Ø.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget,
Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Thomas Ahrentz, idrætskonsulent, Dansk Arbejder Idrætsforbund, tlf. 21 75 07 24

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum