Lolland Kommune

Forsøg med kystturisme i Lolland Kommune

Del

”Knuthenborg Safari Lodge” på diget ud mod Smålandshavet er ét af 10 projekter med kystturisme, som Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen netop har givet grønt lys for.

I alt 35 kommuner søgte om dispensationen fra de begrænsninger, der er i forhold til at bygge tæt ved vandet. 10 projekter kom igennem nåleøjet, og med godkendelsen af forslaget fra Lolland Kommune er der nu åbnet op for, at to af kommunens helt store aktiver – den fantastiske natur og turismen – kan spille sammen.

”Knuthenborg Safari Lodge er rigtig godt nyt for Lolland Kommune. Vi får nu en kærkommen mulighed for at dele vores fantastiske natur med endnu flere og for at udvikle den turisme, som vi er blevet stadig mere afhængige af”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

”Med 320 kilometer kyst har strandbeskyttelseslinje og kystnærhedszonen stukket en alvorlig kæp i hjulet på vores udviklingsmuligheder. Vi har bogstavelig talt alle muligheder lige udenfor vores vinduer, og forsøget her, hvor man løsner reglernes stramme greb, er en mulighed for at vise kystturismens store potentiale. Den mulighed vil vi gribe”, forsikrer borgmesteren.

Knuthenborg Safari Lodge vil tage geografisk udgangspunkt i den nordøstlige del af Knuthenborg Safaripark. Idéen er at lave op til 200 tematiserede overnatningspladser ud mod vandet og de åbne marker. Overnatning skal være en unik oplevelse på kanten mellem Afrika og Lolland, og der er tale om et projekt, der fint vil kunne integreres i det eksisterende skov- og digelandskab.

Som Holger Schou Rasmussen understreger, er projektet heller ikke kun en mulighed for at vise og udvikle nye turistformer. Det er også en god mulighed for at gøre mange af bekymringerne over turisme ved kysten til skamme:

”Vi skal selvfølgelig værne om vores fantastiske kyster, og der er jo heller ikke nogle af os, som er interesseret i, at der bliver banket hoteller op i vandkanten. På Lolland har vi altid levet af og med naturen, så vi ved om nogen, at vores udvikling og velstand hænger tæt sammen med, at vi passer godt på vores omgivelser. Det gælder også her. Succes er betinget af, at vi gør det ordentligt”, siger Holger Schou Rasmussen, som understreger, at et krav til de godkendte forsøg jo netop er, at de skal kunne indpasses arkitektonisk og under særlig hensyntagen til den omkringliggende natur og landskabet.

En nærmere beskrivelse af ”Knuthenborg Safari Lodge” kan ses i Lolland Kommunes PolitikerWeb, Byrådets møde den 30. april (sag 7).

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum