Fængselsforbundet

Forslag: Brug frigjorte lønkroner på at fastholde de nuværende fængselsbetjente

Del

Nedposteringer og længere indespærring af indsatte frigør lønkroner i Kriminalforsorgen. Fængselsforbundet mener, at de penge bør bruges på anerkendelse og fastholdelse.

Ophavsret:Fængselsforbundet
Ophavsret:Fængselsforbundet

”Anerkend nu de fængselsbetjente, der er tilbage. De giver så meget og får intet som tak. Brug de frigjorte lønkroner på at fastholde dem, der bliver,” siger Michael Thomsen, der er Fængselsforbundets tillidsrepræsentant i Horserød Fængsel.

Kriminalforsorgen sparer nemlig på lønbudgettet i øjeblikket, fordi der mangel på fængselsbetjente. De penge burde komme fængselsbetjentene til gode, mener tillidsrepræsentanten.

”Det kunne være med en gratis frokostordning eller med en tilkendegivelse af det hårde arbejde i lønnen,” siger han.

I Horserød Fængsel er der netop blevet nedposteret med en betjent om formiddagen, tre om eftermiddagen og en om natten. Fængslets drift er svær at opretholde, og alt, hvad der hedder resocialisering for de indsatte og efteruddannelse af de ansatte, er sparet væk.

”Det er ren opbevaring lige nu, og sikkerheden er sat på prøve, fordi vi er så få betjente til at holde øje med de indsatte. Vi er pressede på både vores faglighed og i vores privatliv. Vi knokler og prøver virkelig at finde fem minutter til at tale med de indsatte og gøre en forskel,” siger Michael Thomsen.

Pas på medarbejderne
Forbundssekretær i Fængselsforbundet Erik Holmestad Larsen er meget enig i Michael Thomsens betragtninger.

”Jeg synes, Kriminalforsorgen skal bruge de ekstra lønkroner til at passe på medarbejderne. De skal inddrage de lokale tillidsrepræsentanter i arbejdet med at fastholde de fængselsbetjente, der bliver og knokler i en hård tid,” siger han.

Også det fysiske arbejdsmiljø kunne i følge forbundssekretæren trænge til et løft, og det ville i hans øjne være oplagt at udnytte den nuværende økonomiske situation til netop det.

”Det er en udmærket chance for at investere i det fysiske arbejdsmiljø. Kriminalforsorgen består mange steder at nedslidte bygninger, hvor sikkerheden er begrænset på grund af de fysiske forhold. Der, hvor der kan sættes ind med yderligere fysisk sikkerhed, bør der investeres nu, hvor vi har økonomisk overskud,” siger Erik Holmestad Larsen.

Billeder

Ophavsret:Fængselsforbundet
Ophavsret:Fængselsforbundet
Download

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum