Deloitte

Forskudsopgørelsen er klar i dag

Del

Skat åbner for adgangen til forskudsopgørelsen for 2017

Doris Erlandsen
Doris Erlandsen

København, 15. november 2016

I dag vil der uden tvivl være flere besøgende på Skat.dk end normalt. Her åbnes nemlig for adgangen til forskudsopgørelsen for 2017, hvori det fremgår, hvor høj ens trækprocent og fradrag bliver til næste år. Selv om de fleste indberetninger til Skat i dag sker helt automatisk, er der alligevel god grund til at tjekke, om alting stemmer, påpeger skatteekspert.

- Det er helt sikkert en god ide at kontrollere sin forskudsopgørelse. Særligt hvis der er sket større ændringer i ens økonomi på grund af jobskifte, større lån, ægteskab eller skilsmisse, bør man absolut se den igennem en ekstra gang, siger partner i Deloitte, Doris Erlandsen.

Ifølge Doris Erlandsen er der stadig en række fradrag, der skal indberettes manuelt, på trods af at de fleste indberetninger til Skat i dag er automatiske:

- Fradrag for befordring, børnebidrag, ægtefællebidrag samt rejsefradrag er blot nogle af de fradrag, man selv skal indberette. Fremgår de ikke præcist på forskudsopgørelsen, er der stor sandsynlighed for, at man betaler ’forkert’ skat i løbet af året. Dermed risikerer man enten at oparbejde en skattegæld eller, omvendt, låne penge til Skat.

Forskudsopgørelsen kan dog også være en kærkommen lejlighed til at give sin økonomi et større servicetjek, mener Doris Erlandsen:

- Et godt råd er, at man mindst en gang om året bør tage regnemaskinen frem og vurdere, om man nu også sparer nok op til sin alderdom. De forskellige pensionsopsparinger giver jo mulighed for fradrag. Det er fordelagtigt, hvis man synes, at ens skatteprocent er for høj, og man i øvrigt har råd til at spare op, siger hun.

Er man i job, kan det også betale sig at se nærmere på sin lønpakke, mener Doris Erlandsen:

- Mange arbejdspladser giver medarbejderne mulighed for at vælge forskellige personalegoder gennem en såkaldt bruttolønsordning, hvor beløbet bliver trukket, inden der er betalt skat. Det kan være fri telefon, bus- og togkort, sundhedsydelser eller uddannelsestilbud af forskellig art.

- Også her er der mange muligheder for at optimere skatten, siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Doris Erlandsen
Tlf. +45 22 20 24 93
derlandsen@deloitte.dk

Billeder

Doris Erlandsen
Doris Erlandsen
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Doris Erlandsen er partner i Deloitte og ekspert i personskat.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum