DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Forskningschef bliver DMI’s ny vicedirektør

Del

DMI’s direktion styrkes på det klimafaglige område med valget af forskningschef Ulrik Korsholm, som ny vicedirektør. Sammen skal DMI’s direktør Marianne Thyrring og den nye vicedirektør lede instituttet igennem disse års store kald og forandringer.

Den 1. august tiltræder Ulrik Korsholm, som DMI’s ny vicedirektør. Han kommer fra stillingen, som forskningschef på DMI, som han har bestridt siden sommeren 2016.

DMI’s direktør Marianne Thyrring ser frem til et kommende samarbejde med Ulrik:

”Rollen som DMI’s vicedirektør er ganske vigtig i DMI’s arbejde med at gennemføre vores strategi og lede de mange forandringer, som instituttet er i gang med i disse år. Såvel Ulriks faglige som ledelsesmæssige pondus var afgørende for valget af Ulrik som DMI’s nye vicedirektør. Tilliden til, at Ulrik kan spille rollen som brobygger mellem DMI og omverdenen, er meget stor”

Ulrik lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at indtræde i DMI’s direktion.

”DMI spiller en enorm vigtig rolle i det danske samfund. Hver dag leverer vi vejrudsigter til flere millioner danskere og data til nøgleindustrier til landbruget, til Beredskaberne og fly- og skibstrafikken. For nylig blev vi udpeget som regeringens klimavidenskabelige rådgiver og har åbnet dørene for Nationalt Center for Klimaforskning, hvor vi skal bedrive banebrydende klimaforskning. Det er super spændende opgaver, og jeg glæder mig enormt til at trække i arbejdstøjet, som DMI’s nye vicedirektør ”, siger Ulrik   

Ulrik Korsholm er 45 år gammel og er uddannet som Cand. Scient. fra Københavns Universitet. Han startede som videnskabelig medarbejder på DMI i 2002, og blev senere, som nyuddannet PhD i 2009, ansat som forsker. Efter nogle år som forsker begav Ulrik sig ind i på ledelsesvejen, da han i 2015 blev sektionsleder i den daværende sektion for Klima og Arktis for derefter i 2016 at blive udnævnt til forskningschef.

Kontakter

Billeder

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Stærk profil bliver videnskabelig leder af Danmarks Nationale Center for Klimaforskning26.2.2021 09:58:40 CET | Pressemeddelelse

Oversvømmelser, skybrud, hedebølger… fremtidens klima bliver mere ekstremt. Den anerkendte professor Eigil Kaas, skal nu stå i spidsen for at gøre os klogere på vores klima, når han den 1. marts 2021 tiltræder som ny videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning hos DMI. For klimaforskning er en grundsten, når vi skal finde løsninger til, hvordan vi tilpasser os fremtidens klima med hyppigere voldsomme vejrhændelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum