Forskningschef bliver DMI’s ny vicedirektør

Den 1. august tiltræder Ulrik Korsholm, som DMI’s ny vicedirektør. Han kommer fra stillingen, som forskningschef på DMI, som han har bestridt siden sommeren 2016.
DMI’s direktør Marianne Thyrring ser frem til et kommende samarbejde med Ulrik:
”Rollen som DMI’s vicedirektør er ganske vigtig i DMI’s arbejde med at gennemføre vores strategi og lede de mange forandringer, som instituttet er i gang med i disse år. Såvel Ulriks faglige som ledelsesmæssige pondus var afgørende for valget af Ulrik som DMI’s nye vicedirektør. Tilliden til, at Ulrik kan spille rollen som brobygger mellem DMI og omverdenen, er meget stor”
Ulrik lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at indtræde i DMI’s direktion.
”DMI spiller en enorm vigtig rolle i det danske samfund. Hver dag leverer vi vejrudsigter til flere millioner danskere og data til nøgleindustrier til landbruget, til Beredskaberne og fly- og skibstrafikken. For nylig blev vi udpeget som regeringens klimavidenskabelige rådgiver og har åbnet dørene for Nationalt Center for Klimaforskning, hvor vi skal bedrive banebrydende klimaforskning. Det er super spændende opgaver, og jeg glæder mig enormt til at trække i arbejdstøjet, som DMI’s nye vicedirektør ”, siger Ulrik
Ulrik Korsholm er 45 år gammel og er uddannet som Cand. Scient. fra Københavns Universitet. Han startede som videnskabelig medarbejder på DMI i 2002, og blev senere, som nyuddannet PhD i 2009, ansat som forsker. Efter nogle år som forsker begav Ulrik sig ind i på ledelsesvejen, da han i 2015 blev sektionsleder i den daværende sektion for Klima og Arktis for derefter i 2016 at blive udnævnt til forskningschef.
Kontakter
DMI Kommunikation
Tlf:39157509presse@dmi.dkBilleder
Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.
Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.
Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Europa leder efter nye superkræfter til at forudsige farligt vejr8.7.2025 13:19:58 CEST | Pressemeddelelse
Supercomputeren skal levere mere præcise vejrudsigter i Europa og Arktis, så vi bedre kan forberede os, når farligt vejr rammer. Bedre forudsigelser og varslinger kan mindske tab af milliarder af kroner.
IcyAlert: Nyt advarselssystem skal forudsige isfrie somre i Arktis27.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Isfrie arktiske have er ikke længere en fjern fremtid – det er en reel mulighed allerede i 2030’erne. Konsekvenserne vil række langt ud over Arktis-regionen, og kan bidrage til forstærkede hedebølger, stærkere storme og forstyrrelser i vejrmønstre, økosystemer og fiskeri på vores egne breddegrader.
DMI og vandselskaber går sammen om bedre håndtering af skybrud26.6.2025 12:01:51 CEST | Pressemeddelelse
Skræddersyede varslingsprodukter, der kombinerer hidtil ikke-offentliggjorte meteorologiske og hydrologiske data fra DMI med lokale data fra forsyningsselskaber, skal skabe en bedre håndtering af store mængder nedbør.
Alvorlig tørke på vej?7.5.2025 06:52:46 CEST | Pressemeddelelse
Mange husker nok den alvorligste tørke i nyere tid, der ramte Danmark i 2018. Tørkeindekset i år ligger allerede højt for årstiden, og tallet er stigende. Ser vi frem mod en sommer med udbredt tørke, og vil den kunne blive lige så alvorlig som i 2018? Få DMI’s bedste bud her!
Laveste vinter-havisudbredelse i Arktis nogensinde4.4.2025 05:01:00 CEST | Pressemeddelelse
En ’varm’ vinter i Arktis lakker mod enden og giver den laveste vinterudbredelse af havisen nogensinde målt. Omkring Antarktis kom havisudbredelsen ind som syvende laveste sommerudbredelse. Det er lavt, men trods alt knap så lavt som de foregående år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum