VIA University College

Forskningscenter i VIA ansætter docent til forskning i sygepleje

Del

Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi i VIA ansætter docent til at understøtte forskningen i sygepleje samt styrke udviklingen og fagligheden på VIAs sygeplejerskeuddannelse.

Dorthe Sørensen er ansat som ny docent hos Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College.
Dorthe Sørensen er ansat som ny docent hos Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College.

Forskningscenter for Sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College har ansat en ny docent. Det er Dorthe Sørensen, som bliver ansat til at udvikle og styrke forskningsmiljøet i centret og i Program for rehabilitering. Hun får også en opgave på VIAs sygeplejerskeuddannelse, hvor hun skal bidrage til den faglige og pædagogiske udvikling af uddannelsen.

Dorthe Sørensen er uddannet sygeplejerske, er lektorbedømt i 2007 og har en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet fra 2013. Hun har i flere år forsket i rehabilitering og senest været forskningsleder for Program for rehabilitering, der undersøger hvordan mennesker med kroniske lidelser gennem rehabilitering kan opnå et meningsfuldt liv med bedst mulig aktivitet og deltagelse, mestring og livskvalitet.

”Ansættelse af en docent inden for sygepleje er en unik måde at understøtte uddannelsens strategiske udviklingsbehov gennem en systematisk forskningsbaseret indsats. Med sit forskningsengagement i praksis og de partnerskaber, der følger dette, kan docenten bidrage med viden om nye behov til gavn for udvikling af uddannelsen og praksisfeltet,” siger Lars Peter Bech Kjeldsen, der er forskningschef for Forskningscenter for Sundhed og velfærdsteknologi.

Dorthe Sørensen har ud over sin forskning undervist som lektor på VIAs sygeplejerskeuddannelse i Randers siden 2003 og siden 2013 været pædagogisk koordinator, og hun er dermed en stærk og erfaren kompetence inden for undervisning og har et dybtgående kendskab til sygeplejerskeuddannelsen i VIA, der er fordelt på syv campusser på tværs af Region Midtjylland.

Får central rolle på uddannelsen

Som docent får Dorthe Sørensen til opgave at bidrage til udviklingen af sygeplejerskeuddannelsen, og hun forventes at kunne bidrage positivt i udviklingen af de vigtige partnerskaber mellem uddannelse, forskning og praksis.

Dorthe har med sit engagement i projektet ’Human First’, der er et samarbejde mellem Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA, og samarbejdet med Center for praksisnær rehabiliteringsforskning allerede bidraget til at udvikle partnerskaber, blandt andet ved at fokusere målrettet på involvering af studerende og adjunkter i forskningsaktiviteter.

På sygeplejerskeuddannelsen skal Dorthe undervise, fremme forskning i rehabiliterende sygepleje og i samarbejde med uddannelsesledere og uddannelsesdekanen bidrage til den faglige og pædagogiske udvikling af sygeplejerskeuddannelsen.

I Forskningscenteret skal Dorthe Sørensen i samarbejde med forskningschefen indgå i det strategiske arbejde, planlægning af fundraisingaktiviteter, intern og ekstern repræsentation af centret, herunder intern og ekstern kommunikation.

Akademisk uddannelse:

2013 Tildelt Ph.d. grad i Sundhedsvidenskab ved Faculty of Health, Aarhus Universitet
2013 EANS (European Academy of Nursing Science) 3-årige sommerskoleprogram.
2007 Positiv lektorbedømmelse
2004 Almen-pædagogiske kandidatuddannelse. Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, DPU, Aarhus Universitet

Fakta om VIAs forskningsret:

I 2013 blev professionshøjskolerne anerkendt som forskningsinstitutioner med forskningsret. På finansloven blev der afsat penge til professionshøjskolernes arbejde med anvendt forskning.

Forskning i professionshøjskolerne sker altid i samarbejde med praksis, både private og offentlige virksomheder.

Forskningen giver ny viden til uddannelserne og til de brancher og erhverv, der beskæftiger professionsbachelorer.

 

Links:

Læs om Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi
https://www.via.dk/forskning/sundhed-og-velfaerdsteknologi

Se Dorthes profil på UC Viden:
https://www.ucviden.dk/da/persons/dorthe-s%C3%B8rensen

To view this video from www.via.dk, please give your consent at the top of this page.Læs om Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi

Nøgleord

Billeder

Dorthe Sørensen er ansat som ny docent hos Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College.
Dorthe Sørensen er ansat som ny docent hos Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College.
Download

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

Ny leder af kreative uddannelser18.8.2021 11:49:33 CEST | Pressemeddelelse

Gitte Villemoes Larsen er udnævnt til Head of Design and Business på VIA University College. Hun bliver dermed ansvarlig for den daglige drift og udvikling af alle uddannelserne under VIA Design and business, der i branchen stadig også er kendt under navnet TEKO. Uddannelserne til designteknolog, professionsbachelor i design og business, professionsbachelor i tekstildesign, håndværk og formidling samt erhvervsuddannelsen til beklædningshåndværker har hovedkvarter i Birk ved Herning, hvor der går cirka 1300 danske og internationale studerende. En del af uddannelserne udbydes også i Aarhus – nu på VIAs adresse i Ceresbyen, men fra 2024 i den nye kreative hub, som opføres i Sydhavnen. Som Head of Design and Business bliver det Gitte Villemoes Larsens opgave at være spydspids for den udvikling, der lige nu sikrer at alle studerende fra VIA Design og business kommer ud i branchen med de nyeste kompetencer indenfor både teknologi og bæredygtighed og samtidig besidder et entreprenant mindset,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum