Danmarks Statistik

Forskningen får halvdelen af fondsmidlerne

Del

Danske fonde og fondslignende foreninger gav i 2016 tilsagn om at uddele 16,7 milliarder kroner. 47 procent af de bevilgede fondsmidler gik til videnskabelige formål, der primært omfatter forskning på universiteterne. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik, der for første gang har opgjort fondenes bevillinger.

Størstedelen af fondsmidlerne blev bevilget af erhvervsdrivende fonde, der i alt gav tilsagn om 9,9 milliarder kroner, mens almene fonde lovede 6,8 milliarder kroner væk. Du kan læse mere om fondes aktiviteter i Nyt fra Danmarks, der også viser, at

-          Offentlige institutioner modtager de fleste bevillinger

-          Det naturvidenskabelige forskningsområde modtager flest forskningsbevillinger

-          Bevillingernes gennemsnitsstørrelse er 230.000 kroner

-          Fondene udbetalte 10,8 milliarder kroner i 2016

Du kan læse mere i Nyt fra Danmarks Statistik, trække tal fra www.statistikbanken.dk/10630 eller kontakte specialkonsulent Jesper Moltrup-Nielsen på telefon 39 17 38 56, hvis du har spørgsmål til fondenes aktiviteter.

Nøgleord

Billeder

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum