Danmarks Statistik

Forskningen får halvdelen af fondsmidlerne

Del

Danske fonde og fondslignende foreninger gav i 2016 tilsagn om at uddele 16,7 milliarder kroner. 47 procent af de bevilgede fondsmidler gik til videnskabelige formål, der primært omfatter forskning på universiteterne. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik, der for første gang har opgjort fondenes bevillinger.

Størstedelen af fondsmidlerne blev bevilget af erhvervsdrivende fonde, der i alt gav tilsagn om 9,9 milliarder kroner, mens almene fonde lovede 6,8 milliarder kroner væk. Du kan læse mere om fondes aktiviteter i Nyt fra Danmarks, der også viser, at

-          Offentlige institutioner modtager de fleste bevillinger

-          Det naturvidenskabelige forskningsområde modtager flest forskningsbevillinger

-          Bevillingernes gennemsnitsstørrelse er 230.000 kroner

-          Fondene udbetalte 10,8 milliarder kroner i 2016

Du kan læse mere i Nyt fra Danmarks Statistik, trække tal fra www.statistikbanken.dk/10630 eller kontakte specialkonsulent Jesper Moltrup-Nielsen på telefon 39 17 38 56, hvis du har spørgsmål til fondenes aktiviteter.

Nøgleord

Billeder

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ida og William er de mest populære navne til nyfødte6.7.2018 08:54pressemeddelelse

Ida er for første gang nummer et, som det mest populære navn til nyfødte piger. I 2017 fik 16 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Ida. Det viser navnestatistikken fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag. ”Fornavnet Ida har formået at holde sig i top-otte igennem de seneste 15 år, men det er første gang, det indtager førstepladsen,” siger Dorthe Larsen, der er ansvarlig for navnestatikken. For drengenes vedkommende er det til gengæld den gamle klassiker, William, der er tilbage på førstepladsen. ”Fornavnet William hænger meget standhaftigt fast i førstepladsen hos drengene. Kun en smuttur omkring femtepladsen i 2016 har der været, ellers har William ligget på førstepladsen siden 2010. Det er ret bemærkelsesværdigt,” siger Dorthe Larsen. De nybagte forældre har dog lidt forskellige favoritter, alt efter i hvilken af Danmarks 11 landsdele de bor. Det gælder særligt de forældre, der skulle vælge pigenavne. ”På trods af Ida’s placering i top i 2017, ligger navnet kun på førstepladsen i Østj

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum