Forskning giver grobund for forandring

Del

Innovationsfonden, EUDP og ELFORSK udgiver statusrapporten ’Energi20’ om den offentlige forskning i energiteknologi.

533 energiprojekter indenfor energisystemer, vindenergi, energieffektivitet og andre højaktuelle emner er i gang i regi af tre offentlige puljer – Innovationsfonden, EUDP og ELFORSK – lige nu. Samlet modtager projekterne støtte på 3,9 mia. kr. over deres projektperioder.

Det viser en opgørelse i publikationen ’Energi20: Forskning giver grobund for forandring’, der udgives af Innovationsfonden, EUDP og ELFORSK.

I et forord til årspublikationen fastslår vicedirektør Annemarie Munk Riis fra Innovationsfonden, bestyrelsesformand Anne Grete Holmsgaard fra EUDP og forsknings- og udviklingsdirektør Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi, at de næste ti år bliver spændende for alle, der arbejder med forskning, udvikling og demonstration af energiteknologier.

Et bredt flertal i Folketinget har en ambition om, at Danmark i 2030 har reduceret udledningen af drivhusgasser med 70 procent. Det giver puljerne – og mange andre – en vigtig opgave.

- Den gode nyhed er, at virksomheder, videninstitutioner og forskere – med støtte fra Innovationsfonden, EUDP, ELFORSK m.fl. – er i gang med at så frø til de forandringer, der skal til, fastslår trekløveret.

Klimaaftalen fra den 22. juni 2020 beskriver nogle af de elementer, der skal i spil. De store linjer handler om direkte og indirekte elektrificering af store dele af samfundet, energieffektiviseringer samt mere grøn fjernvarme og grønne brændsler; emner som Innovationsfonden, EUDP og ELFORSK har arbejdet med i en del år.

- Vores tre offentlige puljer har allerede bidraget til at gøre Danmark til et af verdens mest energieffektive samfund. Danmark står på et grønt fundament, der kan sikre, at de fossile brændsler stort set vil være ude af el- og varmeproduktionen i 2030, fastslår Annemarie Munk Riis, Anne Grete Holmsgaard og Jørgen S. Christensen.

’Energi20: Forskning giver forandring’ giver et overblik over statslige bevillinger og udmøntninger for de tre puljer. Samtidig anskueliggør publikationen med ti spændende cases, hvad nogle af midlerne går til. Hent publikationen på www.energiforskning.dk

Kontaktinformation

Innovationsfonden: Scientific Officer Sune Dalgaard Ebbesen på tlf. 61 90 50 30

EUDP: Sekretariatschef Claus Meineche på tlf. 33 92 77 93

ELFORSK/Dansk Energi: Forsknings- og udviklingsdirektør Jørgen S. Christensen på tlf. 20 90 77 80

Nøgleord

Links

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum