Aalborg Universitet

Forskere vidensdeler om ishockey under VM

Del

I anledning af VM i ishockey arrangerer idrætsforskere fra Aalborg Universitet et forskningsseminar med fokus på både talentudvikling og sportsskader

Fredag den 11. maj stiller en lang række forskere hinanden stævne på Aalborg Universitet København. De har nemlig noget tilfælles: De har ny og nyttig viden om ishockey.

Ved seminaret stilles der skarpt på fysiologiske emner som hjernerystelse og hovedskader samt test- og evalueringssystemer, der kan vurdere, om man er fysisk klar til at spille igen, fx efter en skade. Også humanistisk forskning inden for sportscoaching, ledelse og talentudvikling vil være på tapetet.

Forskere fra flere af Danmarks universiteter vil være repræsenteret, og fra sportens moderland, Canada, er der besøg af tidligere direktør for Canadian Sport Institute, Dr. Stephen Norris, der vil fortælle om de nyeste tendenser inden for ishockey.

Seminaret afholdes på Aalborg Universitet København i Sydhavnen i samarbejde med Team Danmark, Dansk Ishockey Union og The International Ice Hockey Federation. Se mere her: http://www.hst.aau.dk/research-groups-centres/Sports+science/ og læs programmet her: http://www.hst.aau.dk/digitalAssets/386/386438_program_aau_diu_iihf.pdf

Vedhæftet er en oversigt over ishockeyeksperterfra AAU, som er tilgængelige for pressen under VM.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt Hiva Ahmadi, Aalborg Universitet, mobil 22 20 68 69, hiah@adm.aau.dk

Pressekontakt Debbie Pedersen, Aalborg Universitet, mobil 21 60 51 56, dp@hst.aau.dk

Vedhæftede filer

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum