Aalborg Universitet

Forskere har kortlagt det grønlandske turismelandskab

Del

Forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet har i en ny rapport kortlagt turismelandskabet i Grønland. De peger i den forbindelse på, at turismeudvikling har stor samfundsmæssig relevans, og at investeringer i turismen kan hjælpe til at løfte uddannelse og entreprenørskab i landet.

I de sidste fire måneder har to forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med Center for Logistik og Samarbejde under Aalborg Havn kortlagt turismelandskabet i Grønland med udgangspunkt i de fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Resultaterne af dette forskningsprojekt præsenteres i en rapport, som offentliggøres den 14. marts ved et arrangement på Aalborg Havn.

- Vores undersøgelse viser, at de fleste aktører på de fire destinationer i Grønland på ofte meget kreative og innovative måder udvikler turismen lokalt med udgangspunkt i de konkrete udfordringer, behov og ressourcer, der er på destinationsniveau. Derfor er det også her, at viden skabes, og herfra at man som samfund kan lade sig inspirere. I vores projekt forsøger vi at dele og aktivere denne lokale viden blandt andet med eksempler på, hvordan turismeudvikling kan gå hånd i hånd med eller løfte andre former for værdiskabelse i samfundet. Turismeudvikling har stor samfundsmæssig relevans, og det er vigtigt, at diskussionen om fremtiden for grønlandsk turisme foregår som en kollektiv dialog. I den forbindelse peger vores projekt på to centrale områder, som øget videndeling og investering i turismeområdet kan hjælpe med at løfte, nemlig uddannelse og entreprenørskab, siger lektor Carina Ren, der har været leder af forskningsprojektet.

Ud over offentliggørelsen af rapporten om det grønlandske turismelandskab byder arrangementet på Aalborg Havn også på workshop og diskussion om fremtidens turismeudvikling i Grønland. Et emne, som også bliver udgangspunktet for et kommende ph.d.-projekt på AAU.

Fakta:

- Forskningsprojektet ”Turismeudvikling i Grønland – afdækning og inspiration” er gennemført af lektor Carina Ren og videnskabelig assistent Daniela Chimirri fra Tourism Research Unit under Institut for Kultur og Globale Studier på AAU
- Center for Logistik og Samarbejde under Aalborg Havn har støttet projektet med 215.844 kr.
- Rapporten præsenteres ved arrangement på Center for Logistik og Samarbejde, Langerak 15, 9220 Aalborg Ø tirsdag den 14. marts kl. 9.00-14.00
- Se den vedhæftede invitation for yderligere information om arrangementet.

Kontakter

Carina Ren på tlf.: 30 28 27 97 eller på e-mail: ren@cgs.aau.dk
Pressemedarbejder Susanne H. Knudsen på tlf.: 29 60 98 72.

Vedhæftede filer

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum