Aalborg Universitet

Forskere giver nye perspektiver på prostitution

27.3.2017 16:00 | Aalborg Universitet

Del

Aalborg Universitet og det europæiske forskningsnetværk COST Action ProsPol inviterer d. 30. marts kl. 17.00-18.30 til debatmøde om den danske og svenske prostitutionslovgivning på Christiansborg. Det sker som led i en international konference om salg af sex, der afholdes i København.

Fra 28. til 31. marts sætter forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet og 155 af deres kollegaer fra 28 lande ved konferencen”Displacing Sex for Sale” i København fokus på prostitution i en global verden.

Som en del af konferencen afholdes der den 30. marts et debatmøde på Christiansborg om den danske og svenske prostitutionslovgivning, hvor seks repræsentanter fra diverse danske og svenske organisationer vil diskutere, hvilken rolle sexarbejderorganisationerne spiller, hvordan de forskellige NGO’er og offentlige organisationer samarbejder, og hvilken slags hjælp der ydes. Med disse punkter åbnes der op for, hvordan den svenske og danske lovgivning sætter rammerne for det forskellige sociale arbejde i de to lande.

- Når omverdenen retter blikket mod Norden, refereres der ofte til ”den nordiske model”, men her adskiller Danmark sig fra resten af Norden, da Danmark ikke har forbudt køb af sex. Ved at se på, hvordan de forskellige organisationer arbejder indenfor de respektive lovgivninger, spørger vi: ”Hvordan skal den nordiske model forstås?”, siger Malene Spanger, som er lektor på Institut for Kultur og Globale Studier og medarrangør af konferencen og debatmødet.

Fokus på salg af sex på nettet, i byrum og til OL
På konferencen, som afholdes på Aalborg Universitets campus i Sydhavnen, giver forskere gennem oplæg, taler og debatter nye perspektiver på prostitution og sætter blandt andet fokus på, hvad de nye teknologier betyder for salg af sex, byrummets betydning for salg af sex, sexarbejderes rettigheder, sexarbejde og OL i Rio samt både mænd og kvinder som kunder.

- Konferencen markerer afslutningen på forskningsnetværket COST Action ProsPols fireårige aktiviteter, og vi håber på denne måde at udfolde de dynamikker, der karakteriserer salg af sex, og udvide vores forståelse af salg af sex og prostitution, siger Malene Spanger.

Fakta:

- Debatmødet finder sted i fællessalen på Christiansborg den 30. marts kl. 17.00-18.30

- Her deltager tre organisationer fra Sverige: Mika Malmö Syd, regionkoordiator mot människohandel, Rose Alliance og RFSU, samt tre organisationer fra Danmark: Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), Reden International og Gadejuristen

- Konferencen Displacing Sex for Sale afholdes på Aalborg Universitet i København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

- Konferencen er et arrangement i samarbejde mellem COST Action ProsPol (Comparing European Prostitution Policies: Understanding Scales and Cultures of Governance), Aalborg Universitet og University of Essex

- Læs mere på: http://www.en.cgs.aau.dk/research/conferences/displacing-sex-for-sale/

Kontakter

Lektor Malene Spanger på tlf.: (+45) 50 44 41 80 eller på e-mail: spanger@cgs.aau.dk
Leder af det europæiske netværk ProsPol Dr. Isabel Crowhurst icrow@essex.ac.uk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

50 år 16. august 2017: Forskningschef Ruut Peuhkuri, Heksehøjen 5B, 4700 Næstved10.8.2017 11:23pressemeddelelse

Når Ruut Peuhkuri skal rense hovedet eller samle tankerne, er det bedste hun ved at cykle langs markerne på de små landeveje. Derfor springer hun flere gange om ugen på racercyklen i sit hjem i Næstved og cykler de 45 km til Køge St., hvorfra hun tager S-toget videre til Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Her har hun det seneste år været forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med ansvar for afdelingen Byggeteknik og Proces. Forskere søger hele tiden ny viden og denne viden findes især i mødet mellem de traditionelle forskningsdiscipliner og erhverv, mener Ruut Peuhkuri. Derfor er hendes ambition som forskningschef bl.a. at styrke samarbejdet mellem anvendt forskning på internationalt plan og den danske byggebranche. Ruut Peuhkuri er uddannet civilingeniør, har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og er ekspert i bygningsfysik. Hendes forskning har især handlet om fugt i klimaskærmen, og hun har specialiseret sig i fugtdynamik og samspillet mellem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum