Aalborg Universitet

Forsker: Vi redder ikke kloden ved at droppe flyrejser

Del

Det vigtigste element i kampen mod klimaforandringer er ny teknologi, siger klimabevidst professor fra Aalborg Universitet.

Vi redder ikke klimaet ved at droppe flyrejserne, oksekødet og benzinbilerne. Sådan siger professor i reguleringsteori og prodekan på Aalborg Universitet Jakob Stoustrup i dag i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

- Som videnskabsmand ved jeg, at det ikke er løsningen på klimaudfordringerne. Vi redder ikke kloden ved at droppe flyrejserne og afsværge plastic – uanset hvor god samvittighed det giver os, skriver Jakob Stoustrup i sit indlæg.

Han har ellers selv ændret sin personlige livsstil markant for at leve mere bæredygtigt. Kører f.eks. i elbil, spiser kun undtagelsesvis kød, komposterer sit husholdningsaffald og tager toget på sommerferie.

Men den virkelig tunge indsats for klimaet kan kun komme fra ny teknologi, siger Jakob Stoustrup og peger bl.a. på to teknologier udviklet på Aalborg Universitet: Bio-råolie, der kan gøre den tunge transportsektor CO2-neutral, og sugebøttefundamenter, som gør det billigere og lettere at bygge vindmøller endnu længere ude på havet.

- Disse og andre lignende teknologier er det, der kan og skal redde klimaet og kloden. Hvis vi virkelig vil standse klimaforandringerne må vi se fremad i stedet for at forsøge at skrue verden 50 år tilbage ved at fordømme flyrejser og plastic, skriver Jakob Stoustrup.

Han opfordrer derfor danskerne til ved det kommende valg at sætte deres kryds ved politikere, der ikke bare lover nye vindmølleparker eller højere afgifter, men som vil tage politisk og økonomisk ansvar for at gøre nye grønne teknologier til virkelighed.

Nøgleord

Kontakter

Prodekan og professor Jakob Stoustrup, Aalborg Universitet, tlf. 26 12 60 59, e-mail prodekan-tech-udd@aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum