Danmarks Statistik

Forskellen på forbrugerpriserne i Grønland og Danmark svinger kraftig forbrugsgrupperne imellem

Del

Forbrugerpriserne er 6 pct. højere i Grønland end i Danmark. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik. Zoomer man ind på de enkelte forbrugsgrupper, er der dog større variation.

DST Analyse har set nærmere på prisniveauet i Danmark og Grønland. Den største forskel er for forbrugsgruppen alkoholiske drikkevarer og tobak. Her er prisniveauet 97 pct. højere i Grønland, hvor afgifter på alkohol spiller en væsentlig rolle. Til gengæld er prisniveauet for bolig, vand, elektricitet, gas, mv. 12 pct. lavere i Grønland end herhjemme. Denne forbrugsgruppe er i begge lande den tungeste udgiftspost.

Fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer er overordnet set 36 pct. dyrere i Grønland, men her dækker tallet over stor variation, når forbrugsgruppen opdeles. Prisniveauet for mineral-, sodavand, frugt- og grøntsagsjuice er 67 pct. højere i Grønland, mens prisniveauet for fisk er 17 pct. lavere end i Danmark.

Analysen Hvor meget dyrere er det at leve i Grønland end i Danmark? kan læses på vores hjemmeside. Heri kan du finde mange flere eksempler på grønlandske og danske prisniveauer.

For spørgsmål eller uddybende kommentarer kontakt venligt
Zdravka Bosanac
zbo@dst.dk
Tlf.: 39 17 34 46

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum