If Forsikring

Forsikringsselskab advarer: Risikerer nedsat erstatning efter skader

Del
Prisstigninger på råmaterialer og knaphed på komponenter betyder, at skader i dag er markant dyrere at udbedre end for blot et år siden. I Nordens største forsikringsselskab har man allerede set eksempler på erhvervskunder, som har været markant underforsikret, fordi inflationen har gjort det dyrere at dække skaderne.
”Situationen er ekstraordinær. Vi har ikke før i If set et behov for at gøre storkunder opmærksomme på vigtigheden i at opdatere deres forsikringsværdier", siger Head of Underwriting hos If Forsikring, Kristine B. Wagner. (Foto: Lars Schmidt)
”Situationen er ekstraordinær. Vi har ikke før i If set et behov for at gøre storkunder opmærksomme på vigtigheden i at opdatere deres forsikringsværdier", siger Head of Underwriting hos If Forsikring, Kristine B. Wagner. (Foto: Lars Schmidt)

”At være underforsikret er et større problem end de fleste er klar over. Skrækscenariet er, at den forsikring, en virksomhed har, ikke fuldt ud vil række til at dække de opståede skader. Det kan betyde, at genopbygning eller indkøb af udstyr så driften kan opretholdes, måske slet ikke er mulig”, forklarer Kristine B. Wagner, chef for underwriting i Industri hos If Forsikring.

If Forsikring har i denne tid dialoger med hundredvis af storkunder i Norden, for at gennemgå virksomhedernes værdier og drøfte om forsikringsløsninger svarer overens med de faktiske forhold.

Er summen for lav i forhold til realiteterne, kan det i sidste ende betyde, at man ikke opnår den nødvendige erstatning til at genetablere efter brand, oversvømmelse eller anden omfattende skade. Begrebet kaldes underforsikring. If har allerede sager, hvor differencen mellem de reelle tab og erstatningsudbetalingen har været større end 25 procent, fordi forsikringssummen ikke er blevet korrigeret og virksomheden derfor har været underforsikret. I store skadesager kan det dreje sig om millioner af kroner.

Ekstraordinær situation
Udfordringen har været  til stede i nogen tid allerede, delvist påvirket af coronapandemien. Den tog til i andet halvår af 2021 og er nu accelereret på grund af krigen i Ukraine.

”Det er en ekstraordinær situation. Vi har ikke før i If set et behov for at gøre kunderne opmærksomme på vigtigheden i at opdatere deres forsikringsværdier. Inflationen har et helt andet omfang nu og situationen i dag er helt anderledes, end hvad den var for bare et år siden,” siger Kristine B. Wagner.

En af de vigtigste opgaver
”Vi betragter det, som en af vores allervigtigste opgaver i øjeblikket. At sikre, at de værdier vores kunder ønsker forsikret, er justeret til det nuværende prisniveau. Vores oplevelse er, at næsten alle virksomheder undervurderer, hvad det koster at genetablere virksomhedens drift i forbindelse med en skade. Og konsekvensen kan altså være, at den sikrede virksomhed ikke får fuld dækning for en skade”, siger Kristine B. Wagner.

If gennemgår forsikringsløsningerne hos erhvervskunder af en vis størrelse på en lang række parametre. Det handler bl.a. om prissætning af varelagre, længere leveringstider og priser på anskaffelse af de materialer og maskiner, virksomheder bruger til at producere.

”Selv i sager, hvor selve bygningernes værdi kan vurderes relativt nemt ser vi, at det er vanskeligt at beregne værdierne præcist. Udfordringer med eksempelvis at skaffe de komponenter, en virksomhed skal bruge for at holde produktionen kørende og at generel materialeknaphed og handelsbegrænsninger, gør det mere vanskeligt end ellers”, siger Kristine B. Wagner.

”Det er vigtigt, at kunderne gør noget, for ellers risikerer de at være markant underforsikrede. Vores ønske er, at kunderne ikke bliver skuffede, når der sker en skade. Og man bliver jo skuffet, hvis man er underforsikret” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Kristine B. Wagner, Nordic Head of Underwriting Industrial, If Forsikring, kan kontaktes via kommunikationschef Birgitte Ringbæk.

Billeder

”Situationen er ekstraordinær. Vi har ikke før i If set et behov for at gøre storkunder opmærksomme på vigtigheden i at opdatere deres forsikringsværdier", siger Head of Underwriting hos If Forsikring, Kristine B. Wagner. (Foto: Lars Schmidt)
”Situationen er ekstraordinær. Vi har ikke før i If set et behov for at gøre storkunder opmærksomme på vigtigheden i at opdatere deres forsikringsværdier", siger Head of Underwriting hos If Forsikring, Kristine B. Wagner. (Foto: Lars Schmidt)
Download
Download

Information om If Forsikring

If Forsikring
If Forsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

+45 70 12 12 12http://www.if.dk/

If er Nordens største forsikringsselskab, og hver fjerde husstand i Norden er forsikret i If. Mere end 7.000 medarbejdere tager sig af vores 3,8 millioner kunder, der spænder fra privatpersoner til globale virksomheder. Vores ambition er at være det mest omsorgsfulde forsikringsselskab. If har været klimaneutral siden 2011 og valgte i 2021 at tilslutte sig organisationen Science Based Targets (SBTi). Vi vil være i front, når det gælder om at opfylde ambitiøse klimamål på vegne af os selv og vores kunder. Vi er et full-service forsikringsselskab med en stærk og omsorgsfuld medarbejderkultur og høj kundetilfredshed. If er ejet af den nordiske forsikringskoncern Sampo.

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Forsikring

Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform

If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af

Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse

Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye