Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forlænger igen: Gratis grænse-forsikring til ukrainske biler i Danmark

Del

En samlet forsikringsbranche fortsætter hjælpen til flygtninge fra Ukraine, der kommer til landet i egne køretøjer. Tilbuddet om gratis grænseforsikring forlænges igen og denne gang frem til og med 31. august.

Nogle af de mange flygtninge fra Ukraine tager flugten i biler – enten ukrainske eller russiske. For at hjælpe de ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, gav den danske forsikringsbranche i begyndelsen af marts en håndsrækning i form af en gratis grænseforsikring i 30 dage.

Hjælpen blev først udvidet frem til 1. juli. Og forsikringsselskaberne udvider nu for anden gang denne hjælp, så de gratis forsikringer gælder frem til og med 31. august 2022.

- Vi udsteder en gratis grænseforsikring til alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. De gratis grænseforsikringer gælder frem til og med den 31. august. Den samme slutdato gælder for de forsikringer, der bliver udstedt og forlænget indtil da, siger direktør Maria Clausen fra garantifonden DFIM, der udsteder forsikringerne og administrerer ordningen på vegne af branchen.

Hun oplyser, at der fortsat er stor efterspørgsel, og at der lige nu er 435 ukrainere, der har fået en gratis grænseforsikring. Der er pr. 20. juni ikke registreret nogen skader i forbindelse med de udstedte grænseforsikringer.

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der sker et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

For at få udstedt en gratis grænseforsikring – eller forlænget en eksisterende forsikring - skal man kontakte DFIM på dfim@dfim.dk.

Læs mere om grænseforsikringer – på engelsk og ukrainsk:

Grænseforsikringer - hvad er det og hvornår er de vigtige? - Se her - DFIM

Frontier insurance in Denmark - read more - DFIM

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon 41919101

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.6.2022 10:41:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper genboen med at klippe hæk? Hvad man skal være opmærksom på, hvis man har en dyr cykel og den bliver stjålet? Og om kaskoforsikringen dækker, hvis man en potentiel køber ikke kommer tilbage med bilen efter en prøvetur?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum