Dansk Fjernvarme

Fornuftigt med justering af energispareordningen

Del

Det skal være mere synligt, hvad forbrugerne betaler for energibesparelser og energiselskaberne, der handler med besparelser skal konkurrenceudsættes. Det foreslår regeringen i den ny forsyningsstrategi og forslagene får rosende ord med fra Dansk Fjernvarme.

Regeringen foreslår i den netop offentliggjorte forsyningsstrategi, at energiselskabernes energispareforpligtigelse skal flyttes over i handelsselskaber. Dermed skal energiselskabernes forpligtigelse konkurrenceudsættes.

Ifølge Dansk Fjernvarme er det en god idé, da det vil være med til at synliggøre, hvordan ordningen administreres.

- Jeg synes der er flere gode takter i det forslag regeringen præsenterer på energispareområdet. Ved at flytte energiselskabernes forpligtigelse over i et handelsselskab, vil det blive langt mere synligt, hvad kunderne reelt betaler for ordningen, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke og fortsætter:

- Man skal huske på, at det er forbrugernes penge, som selskaberne er sat til at forvalte og at omkostningerne til energispareordningen de seneste par år har været kraftigt stigende. Alene i fjernvarmen er omkostningerne det seneste år steget fra 400 millioner kroner til 600 millioner kroner. Derfor er det kun positivt med endnu bedre muligheder for en fornuftig styring af ordningen.

I modsætning til eksempelvis elsektoren, hvor besparelserne handles af energiselskaberne selv på et marked, så administreres en stor del af fjernvarmesektorens forpligtigelse af et handelsselskab.

Minister bør sikre ny energispareaftale
Ifølge Dansk Fjernvarme er regeringens forslag et fornuftigt afsæt for en ny politisk aftale om energibesparelser. Den hidtidige brancheaftale udløb ved udgangen af 2015, hvilket har efterladt energisektoren i uvished over, hvilke mål og midler, der skal rette sig efter.

- Det regeringen her ligger op til er fornuftigt og det bør give anledning til, at ministeren kalder den politiske forligskreds sammen og snarest muligt indgår en ny energispareaftale. Det har vi brug for, at så vi igen kan arbejde målrettet med at gennemføre så billige besparelser for forbrugerne som muligt, slutter Kim Behnke.

Nøgleord

Kontakter

Vicedirektør Kim Behnke, tlf. +45 2495 4640 el. kib@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmeværkerne i Danmark og har mere end 400 medlemmer. 64 procent af alle husstande i Danmark har fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme