3F

Fornuftig uddannelsesaftale til glæde for kortuddannede og faglærte

Del

3F er meget tilfreds med, at karensperioden på de fem uger, inden ledige kan tage et seks ugers jobrettet kursus, suspenderes i en periode til udvalgte kurser.

”Forliget er rigtig godt. Selv om resultatet set med mine øjne kunne være blevet endnu bedre, så er der al mulig grund til at rose aftalepartierne for at tage ansvar og hånd om de kortuddannede og faglærte ledige.”

Således kommenterer 3F’s forbundssekretær Søren Heisel den nye politiske aftale om opkvalificering af ledige.

”I 3F er vi tilfredse med, at ledige fremover kan løfte sig fra ufaglært til faglært på 110 procent af dagpengene, så længe det sker inden for områder med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi havde dog gerne set, at det var 125 procent af dagpengene. Vi havde også gerne set, at alle andre uddannelsesløft kunne gennemføres på 100 procent af dagpengene i stedet for på de nuværende 80 procent med mulighed for lån,” siger Søren Heisel.

3F noterer sig med tilfredshed, at positivlisten for voksenlærlingeordningen bliver suspenderet, så det bliver muligt at blive voksenlærling inden for alle fag, når der er en arbejdsgiver i den anden ende.

”Vi er også meget tilfredse med, at karensperioden på de fem uger, inden ledige kan tage et seks ugers jobrettet kursus, suspenderes i en periode til udvalgte kurser. Det vil gøre det lettere og hurtigere for ledige at tage f.eks. certifikatkurser,” siger Søren Heisel.

”Jeg er samtidig overordentlig godt tilfreds med, at ledige i en periode kan tage FVU-digital og FVU-engelsk – en mulighed beskæftigede i dag har. Blot fordi man er ledig, betyder det jo ikke, at man ikke kan have brug for it- og engelskkundskaber,” siger Søren Heisel.

”Derudover glæder vi os over, at der er sat 15 mio. kr. af til at fortsætte indsatsen for at fremme kurser i almene kompetencer for de ledige. 3F har allerede i dag, på midler fra Beskæftigelsesministeriet, gang i en yderst succesfuld opsøgende indsats i forhold til forbundets ledige medlemmer. Over 3000 ledige 3F’ere er siden marts sidste år blevet screenet, og over 1800 har taget imod tilbud om undervisning. Den indsats vil vi meget gerne kunne fortsætte,” siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum