LandboUngdom

Formand for LandboUngdom er tilfreds med bred landbugsaftale

Del

Ligesom resten af landets unge landmænd, har formand for LandboUngdom, Niels Skovgaard, fulgt intensivt med i de seneste måneders landbrugshandlinger. Mandag aften kunne han ånde lettet op, da Folketinget indgik en bred landbrugsaftale.

”Det har været et intents forløb med rigtig mange møder, som har gået i mange forskellige retninger, men jeg er utrolig glad for, at der nu er lavet en bred aftale. Vi har arbejdet enormt intensivt for at sikre en bred aftale, hvor de borgerlige partier især skal have en kæmpe ros, for deres arbejde ved forhandlingsbordet. Den brede aftale giver os sikkerhed til at udvikle, investere og blive et grønt foregangsland”, udtaler Niels Skovgaard.

Som formand i LandboUngdom repræsenterer Niels Skovgaard ca. 3500 unge som enten beskæftiger sig i landbruget eller har interesse for livet på landet. Og netop de unge har en særlig rolle i den nye landbrugsaftale.

” Der er en forskel, når det handler om unge. Vi skal ikke overleve den grønne omstilling, vi skal skabe en fremtid med den grønne omstilling, og det er vores ansvar at se bæredygtighed ind i alle løsninger. Derfor er det ekstremt vigtigt, at landbrugsaftalen danner en ramme for at vi, som unge på landet, kan eksekvere den grønne omstilling”, siger Niels Skovgaard.

”Jeg har arbejdet for, og arbejder stadig for, at landbruget bliver en af de mest centrale hverv i den grønne omstilling. Vi producerer, mad, drikke, varme og strøm. Vi har en kæmpe og direkte effekt på både forbruger og den grønne omstilling, og det ansvar tager vi på os”, uddyber Niels Skovgaard.

Tryghed i nye penge

Det skal også ses som en sejr fra Niels Skovgaards side, at der ikke kommer til at være en overimplementering af EU-reglerne, men at partierne også har prioriteret flere penge til grønne investeringer.

”Jeg er glad for, at der er mod på at se grønt, og at der med denne aftale bliver tilføjet nye penge, og ikke kun bliver tale om eksisterende midler fra EU. Det ville være at overimplementere EU’s ramme, som ville skævvride konkurrenceevnen”, afslutter Niels Skovgaard.

Kontakter

Niels Skovgaard
Formand
26856557

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Billeder

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 87 40 50 00https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 46 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum