Udenrigsministeriet

Forlængelse: Udenrigsministeriet forlænger nu sin globale rejsevejledning og fraråder alle ikke-nødvendige rejser

Del
Udenrigsministeriet har i flere uger frarådet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden som følge af covid-19-pandemien. Den globale rejsevejledning forlænges nu frem til og med den 10. maj.

Udenrigsministeriet har løbende skærpet sine rejsevejledninger, og den 17. marts 2020 blev opdelingen af verden i røde og orange områder fastfrosset. Det betød, at ikke-nødvendige rejser til hele verden blev frarådet til og med den 13. april, og at alle rejsende kraftigt blev opfordret til at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten til Danmark.

Udenrigsministeriet forlænger nu fastfrysningen af rejsevejledningerne, og alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frarådes indtil videre til og med den 10. maj 2020. Det sker blandt andet efter en vurdering af andre landes håndtering af coronavirus/covid-19 og de mange rejserestriktioner, der er globalt.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Når man rejser ud fra Danmark, vil man jo også gerne være sikker på at kunne komme nemt, sikkert og hurtigt hjem igen – uden at strande og uden at blive smittet. Det er der dog for tiden ingen garanti for, på grund af den globale corona-pandemi. Derfor forlænger vi nu vores gældende rejsevejledning og fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser i hele verden.”

”Risikoen for smittespredning, omfattende rejserestriktioner og bekymrende sundhedsforhold gør det i øjeblikket meget usikkert og uforudsigeligt at være rejsende. Det er desværre ikke slut endnu. Og det er vores arbejde med at hjælpe strandede danskere hjem absolut heller ikke. Mit og Udenrigsministeriets fokus er fortsat på at hjælpe strandede danskere hjem. Danskernes tryghed og sikkerhed er min topprioritet som udenrigsminister.”

Udenrigsministeriet forlænger rejsevejledningen som en del af regeringens samlede indsats mod coronavirus/covid-19. Det sker både for at undgå at danske rejsende medbringer smitten til andre lande og for at undgå, at danske rejsende tager smitten med hjem til Danmark.

Udenrigsminister, Jeppe Kofod, udtaler:

”Hvis flere bringer smitte med retur kan det også rokke ved vores gradvise åbning af det danske samfund. Derfor er det nødvendigt fortsat at fraråde alle ikke-nødvendige rejser. Og derfor er det også vigtig at gentage min kraftige opfordring til at holde sig hjemme i 14 dage, hvis man har rejst i udlandet.”

Danske rejsende som fortsat befinder sig i udlandet og har brug for hjælp eller rådgivning for at kunne komme tilbage til Danmark bør kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral hele døgnet (bbb@um.dk eller +4533921112).

Kontakter

For yderligere presse: Udenrigsministeriets pressevagt Tlf.: +45 61 97 92 47 @: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye