Aabenraa Kommune

Forlængelse af COVID-19-tiltag i Aabenraa Kommune forventeligt til 6. april

Del

Regeringen forlængede onsdag de fleste tiltag mod COVID-19 til 6. april. Undtagelserne er gradvise åbninger i detailhandlen samt i det udendørs idræts-, forenings- og kulturliv.

Onsdag præsenterede regeringen en forlængelse af de fleste tiltag for at begrænse og inddæmme COVID-19-smitten i samfundet. Dog med enkelte gradvise genåbninger.

Lige som i alle andre kommuner i Danmark hæves forsamlingsforbuddet i forbindelse med udendørs idræts- og foreningsaktivitet i organiseret regi til 25 personer. Derudover åbner udendørs kulturinstitutioner med krav om, at besøgende fremviser en negativ test, lige som også dele af detailhandlen igen åbner.

Alle øvrige tiltag i Aabenraa Kommune bliver forlænget til 6. april – afhængig af udviklingen i smittetrykket kan en tidligere dato for lempelser af tiltag blive aktuel.

I Aabenraa Kommune betyder det, at rådhusbygninger kun er åbne for borgere og eksterne samarbejdspartnere, hvis man har en forhåndsaftale om et møde. Det betyder også, at skolerne fortsat kun er åbne for fysisk fremmøde for elever op til 4. klasse. De resterende elever vil fortsat modtage digital hjemmeundervisning.  

- I Aabenraa Kommunes beredskab holder vi løbende øje med smitteudviklingen i kommunen, og vi følger også regeringens genåbningsplaner tæt – herunder statsministerens pressemøde i aften. Vi er klar til vores rolle, lige så snart det bliver besluttet, at også vi må være en større del af den gradvise genåbning, siger kommunaldirektør i Aabenraa Kommune, Tom Ahmt og fortsætter:

- Vi opfordrer fortsat borgere og samarbejdspartnere til at holde sig orienteret ad de kanaler, som de normalt benytter i kontakten med Aabenraa Kommune. Her opdaterer vi løbende om eventuelle ændringer

Aabenraa Kommunes biblioteker og indendørs kulturinstitutioner er fortsat lukkede for fysisk besøg.

For Aabenraa Kommunes plejehjem og samt Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro gælder siden 12. februar, at beboerne kan få besøg uden restriktioner, så længe de generelle samfundstiltag om mundbind, afstandskrav og forsamlingsforbud efterleves.

Det fulde overblik over myndighedernes tiltag samt planer om gradvis genåbning findes på www.coronasmitte.dk.

Kontakter

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Nyt internationalt distributionscenter i Aabenraa Kommune: Hummel tager første spadestik i Padborg9.4.2021 16:08:53 CEST | Pressemeddelelse

Et af det dansk-internationale sportsbrand Hummels største investeringer begynder nu at tage form i Padborg. Fredag 9. april blev første spadestik taget til Hummels nye automatiserede lager- og distributionscenter. Grunden, som Aabenraa Kommune har solgt til Hummel, er på cirka 61.000m2 og er placeret tæt ved motorvejen ved Bov-afkørslen i sydgående retning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum