Astma-Allergi Danmark

Forhøjet risiko for snøft, kløe og nys: Pollensæsonen er startet

Del

Astma-Allergi Danmarks pollenfælde har opfanget stigende mængder pollen i luften fra el og hassel og melder nu pollensæsonen officielt i gang.

Pollensæsonen er skudt i gang. Her er et billede af raklerne på hasseltræet. Foto: Colourbox
Pollensæsonen er skudt i gang. Her er et billede af raklerne på hasseltræet. Foto: Colourbox

Selvom blomstringen af el og hassel er en velkommen forårsbebuder, kan det alligevel komme som en ærgerlig nyhed for de op mod en million pollenallergikere, som lider af høfeber. Træernes blomstring er nemlig også et varsel om, at sæsonen for pollen – og dermed løbende næser, irriterede øjne og nys – er gået i gang.

Pollenfælden i København har registreret pollental på 38 for el og 1 for hassel. Biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen, fortæller at:

– Pollensæsonen stod allerede på spring i slutningen af januar, men så kom vinterkulden i februar og begyndelsen af marts og satte en stopper for træernes forårsfornemmelser. Nu er der igen strejf af forår i luften, og det får elletræer og hasselbuske til at springe ud cirka en måned senere end en gennemsnitlig sæsonstart. Det er der dog intet usædvanligt i. Pollensæsonen for de tidligst blomstrende træer og buske kan nemlig svinge op til to måneder fra år til år alt afhængigt af vintervejret.

Det er ikke ualmindeligt, at birkepollenallergikere også reagerer på pollen fra el og hassel. Hvis man har allergi overfor birkepollen, som mange danskere har, kan man derfor godt opleve symptomer på høfeber eller astma allerede nu. Sæsonen for birkepollen starter som regel i løbet af april. Om sommeren skyldes høfeber især pollen fra græs og bynke.

Hvad kan vi forvente af årets pollensæson?

Hvor mange pollen, vi får, afhænger af vind og vejrforhold, og derfor kan det endnu være svært at spå om, hvordan sæsonen vil forløbe i år.

– Vejret har stor betydning for, hvor mange pollen der bliver spredt i løbet af sæsonen. Kommer der flere perioder med kulde og nedbør i foråret, vil det give en stille sæson uden voldsomme pollenmængder. Til gengæld kan lunt og solrigt vejr under blomstringen hurtigt få pollentallene til at stige, siger Karen Rasmussen.

Et højt pollental medfører ofte værre symptomer på pollenallergi. Derfor kan allergikere med fordel følge med i Astma-Allergi Danmarks pollenservices.

På mail, Facebook, i pollen-appen ”Dagens Pollental” og på astma-allergi.dk, kan pollenallergikere holde sig opdaterede på pollentallene og justere deres behandling derefter.

Astma-Allergis Danmarks pollen-services:

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for yderligere oplysninger:
Karen Rasmussen
Biolog og leder af Astma-Allergi Danmarks pollentællinger
tlf. 61273745

Billeder

Pollensæsonen er skudt i gang. Her er et billede af raklerne på hasseltræet. Foto: Colourbox
Pollensæsonen er skudt i gang. Her er et billede af raklerne på hasseltræet. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum