Beskæftigelsesministeriet

Forhandlinger om nye dagpengeregler i EU udskudt

Del

Det ligger nu endeligt fast, at omstridt koordination af dagpengeregler i EU ikke bliver vedtaget inden Europa-Parlamentsvalget. Det giver håb for Danmark, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Der er godt nyt for Danmark i sagen om EU’s nye regler om bl.a. koordination af dagpenge, der lagde op til, at EU-borgere hurtigere ville kunne få adgang til danske dagpenge. Efter lange forhandlinger ligger det nu endeligt fast, at forslaget er udskudt til efter Europa-Parlamentsvalget.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

-        Jeg er meget tilfreds, fordi der var tale om en rigtig dårlig aftale. Danmark har stor gavn af den fri bevægelighed i EU, men reglerne skal være rimelige, hvis vi skal fastholde den folkelige opbakning, og det er ikke rimeligt, at man så hurtigt skal kunne få adgang til dagpenge eller for den sags skyld tage ydelsen med til udlandet i et halvt år.

-        Det giver håb for Danmark, at sagen nu står stille til efter Europa-Parlamentsvalget. Danmark har arbejdet hårdt på at opbygge en alliance med lande, der deler det danske synspunkt. Den består i dag bl.a. af Tyskland, Holland og Østrig. Nu får vi bedre tid til at overbevise flere lande, så vi forhåbentlig kan få en mere fornuftig og rimelig aftale end den, der lå på bordet.

-        Vi må samtidig erkende, at der i EU lige nu er et stort antal lande, der trækker i en anden retning end os. Derfor er det vigtigt, at Danmark arbejder videre på at udbygge alliancen, og det kommer vi til.

Med forslaget fra EU var der lagt op til, at man kunne sammenlægge optjente perioder i andre EU-lande efter en måneds uafbrudt arbejde og a-kassemedlemskab i Danmark. I dag har vi krav om a-kassemedlemskab og arbejde i 296 timer inden for 3 måneder. Borgere fra andre EU-lande vil dermed kunne få hurtigere få adgang til danske dagpenge, end de kan i dag. Derudover ville forslaget fordoble den tid, man kan tage dagpenge med til udlandet for at søge job fra tre til seks måneder.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum