Danmarks Idrætsforbund

Forfærdelse over krigen i Ukraine

Del

I DIF er der forfærdelse over den russiske invasion i Ukraine. Hvis EU’s kommende sanktioner kommer til at omhandle sporten, så er DIF helt indforstået med det.

”Vi er rystede over billederne og rapporterne fra Ukraine. Sport er kendetegnet ved fredelig sameksistens mellem nationer og ærlig kappestrid. Altså det stik modsatte af det, som russerne foretager sig lige nu i Ukraine,” siger formand for DIF, Hans Natorp.

I øjeblikket bliver der koordineret intenst blandt andet i EU med henblik på nye sanktioner med Rusland. Her kan idrætten indgå i en skærpet sanktionspakke.

”Hvis idrætten bliver en del af udvidede sanktioner fra EU, så er vi helt med på det. Vi har altid sagt, at idrætten ikke skal bruges som et politisk værktøj eller skal gå enegang, hvis andre sanktioner ikke bliver bragt i spil. Det er ikke tilfældet her, da der allerede vedtaget en række sanktioner på andre områder, og der er flere på vej,” siger Hans Natorp.

Vigtig med international koordinering

Hans Natorp vil ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til afholdelsen af enkeltstående begivenheder og arrangementer.

”Det er vigtigt, at tiltag sker på baggrund af en international koordinering. Kun sådan vil sanktioner kunne få effekt, for ellers bliver der tale om spredt fægtning. Der er heftig mødeaktivitet i de store internationale fora i dag og i de kommende dage. Om kort tid vil vi uden tvivl vide mere om, hvordan fremtiden for idrætten ser ud,” siger han og fortsætter:

”Vi vil følge udviklingen tæt i de kommende dage og holde kontakt til regeringen, så vi kan rådgive vores forbund og atleter bedst muligt i denne vanskelige periode.”

Nøgleord

Kontakter

Formand for DIF, Hans Natorp, tlf: 31444015, hna@dif.dk (bemærk at Hans Natorp deltager i DIF's bestyrelsesmøde torsdag den 24. februar klokken 17.00-21.00

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum