Danmarks Idrætsforbund

Forestående henrettelse: Aktivkomitéen kræver omgående støtte til Navid Afkari

Del

Aktivkomitéen istemmer sine internationale kollegaers fordømmelser af Irans planlagte henrettelse af Navid Afkari.

Følgende er udsendt på vegne af DIF og Team Danmarks aktivkomité.

Aktivkomitéen appellerer til det iranske styre om omgående at stoppe den planlagte hængning af den iranske bryder, og lægger sig dermed på linje med andre internationale aktivkomiteer anført af Tyskland, Canada, World Players Association og Global Athlete.

Navid Afkari (27) er blevet idømt dobbelt dødsstraf efter han under tortur blev tvunget til falsk at tilstå et drab på en iransk officer under en demonstration imod Irans økonomiske og politiske situation i 2018.

Henrik Them, formand for Aktivkomiteen, udtaler: ”Vi føler os overbeviste om, at den danske regering allerede gør alt hvad den kan for at standse henrettelsen - og opfordrer samtidig andre interessenter, herunder IOC, internationale forbund og sponsorer til at bruge deres magt til at få stoppet henrettelsen og give Navid den retfærdighed, han fortjener. Lande der blæser på menneskerettigheder på denne måde, hører ikke til på den globale sportsscene.”

Casper Stenderup, næstformand: ”Som med-atleter og en del af sportssamfundet, må vi gøre alt hvad vi kan for at beskytte Navid. Hvis en atlets fredelige protest bliver besvaret med tortur og henrettelse, kan vi ikke forbigå det i tavshed – vi skal sige fra.”

Der er startet en underskriftsindsamling for Navid Afkari, som findes her. Hvis man vil støtte Navid på sociale medier, kan man bruge hashtagget #SaveNavidAfkari

På vegne af Aktivkomitéen

Henrik Them, formand, 20 70 90 01

Casper Stenderup, næstformand 30 74 07 03

Læs mere om Aktivkomitéen.

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum