Ishøj Kommune

Foreningslivet i Ishøj kan blive mere demensvenligt

Del

I samarbejde med Alzheimerforeningen og DGI vil Ishøj Kommune hjælpe kommunens foreninger med at blive mere demensvenlige

Mange danskere lever med eller kender én, der lider af en demenssygdom.

Nu vil Ishøj Kommune i samarbejde med Alzheimerforeningen og DGI hjælpe kommunens foreninger med at inkludere borgere med demens. Målet er at hjælpe foreningerne med at sikre, at mennesker med begyndende demens også kan være fysisk og socialt aktive.

Derfor bliver alle foreninger i kommunen inviteret til en gratis workshop den 31. januar i Ishøj Idræts & Fritidscenter, hvor deltagerne kan få viden om demens og demensvenlighed.

Her vil deltagerne få mulighed for at lave en handleplan, der beskriver, hvordan foreningerne kan arbejde videre med at blive demensvenlige.

”Vi har i Ishøj et inkluderende foreningsliv, som tager hånd om borgere med forskellige udfordringer. Et initiativ som denne workshop kan yderligere være med til at løfte og bygge på med kompetencer til vores mange frivillige i foreningslivet – kompetencer, som senere vil være en stor hjælp i arbejdet med at inkludere borgere med demens i Ishøjs foreninger”, siger Sengül Deniz, der er viceborgmester og kulturudvalgsformand i Ishøj Kommune.

Foreninger kan gøre en forskel

Det er ikke kun den fysiske træning, der gør en positiv forskel for borgere med demens og deres pårørende. Tilknytningen til foreningslivet tilfører også positive sidegevinster mentalt og socialt. Både fordi den enkelte i længere tid kan medvirke i dagligdagens gøremål, og fordi humøret bliver bedre.

”Der er desværre ingen kur mod demens, men fysisk aktivitet, fællesskab og socialt samvær kan være med til at mindske symptomerne på demenssygdom. Det er her, at foreninger kan gøre en forskel ved at blive demensvenlige. Det viser sig, at det ofte er små ting, der skal til, hvis en forening skal kunne rumme mennesker med netop denne sygdom”, siger Bente Riis, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Arrangementet er gratis

Workshoppen ”Den demensvenlige forening” bliver afholdt torsdag den 31. januar 2019 fra kl. 18 til 21.

Arrangementet foregår i Ishøj Idræts & Fritidscenter, Vejledalen 17, 2635 Ishøj

Det er en fordel, hvis frivillige, instruktører og bestyrelsesmedlemmer er med.

Deltagelse er gratis, men tilmelding skal ske via www.dgi.dk/201917007400

Kontakter

Claus Borup Skovsgaard,
Projektleder i Ishøj Kommune
Telefon: 22 26 92 85
Email: cbsko@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum