Guldborgsund Kommune

Foreningsbrobygger hjælper borgere ud i foreningerne

Del
Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune har stor succes med en håndholdt indsats over for borgere på genoptræning og fra jobcenteret, og hjælper dem med at finde en plads i foreningslivet. Det er med til at få flere til at være aktive, støtter foreningerne og er til at skabe netværk, der kan være nøglen til et job.
Foto: Jens Hagbarth, Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.
Foto: Jens Hagbarth, Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.

Jens Hagbarth startede i april i stillingen som foreningsbrobygger, som dels skal hjælpe borgere i genoptræning videre ud i kommunens foreninger, og sikre at de ikke bliver inaktive og dels være målrettet de 18-35 årige, der er tilknyttet jobcenteret. Indsatsen skal være med til at få denne gruppe ud i foreningslivet, som både vil fremme den sunde livsstil og skabe nye kontakter, der kan være vejen til et job eller uddannelse. 

”Mange af de borgere jeg møder er nogen der tidligere har været aktive, men af forskellige årsager er stoppet. Mit job består i at lytte til den enkelte, høre hvad de har brug for og skabe forbindelse til en forening. Det betyder, at jeg helt konkret tager med ud i foreningerne, og er med de første gange og da det er meget individuelt hvad de ønsker, så jeg har været med i alt fra naturtræning og skydning til dans og golf” fortæller foreningsbrobygger Jens Hagbarth.

Netop den helt håndholdte indsats er højt prioriteret, fordi det giver de bedste resultater, når indsatsen er målrettet den enkelte. Trods udfordringer omkring COVID19 har foreningsbrobyggeren formået at fastholde målene for i år, som er godt på vej til at blive indfriet. Det skyldes i høj grad muligheden for de individuelle samtaler.

”Mange af dem jeg møder har forskellige udfordringer og det er vigtigt at lytte til den enkelte, så jeg sikrer at den forening jeg foreslår er det rigtige match. Jeg har eksempelvis været med på et mentorforløb i jobcenteret, hvor jeg indtil videre har talt med 20 unge arbejdsløse, hvoraf 8 gerne vil besøge en forening og én gerne vil starte til golf. I det tilfælde foregår det helt lavpraktisk ved, at jeg tager med ud på golfbanen. Det kan nogen gange være en udfordring at møde op til noget nyt helt alene. Det tror jeg vi alle sammen kender. Så er det rart at have én som mig med. Det gør det trygt og giver en god overgang” siger Jens Hagbarth.

Alene i oktober måned havde foreningsbrobyggeren 59 samtaler med borgere, hvoraf 24 gerne ville med ud og prøve en aktivitet i en forening.

”Jeg ser mange perspektiver i rollen som foreningsbrobygger. Der er den åbenlyse, at det er godt at flere borgere bliver aktive. Derudover er det samfundsmæssigt en god idé. Som arbejdsløs kan et netværk være nøglen til at komme i arbejde, og det netværk vil du helt sikkert møde i en forening. Du møder nogen der kender nogen, som kan være adgangen tilbage til beskæftigelse eller til en læreplads, hvilket understøtter Beskæftigelsesudvalgets ambition om at få alle i beskæftigelse eller uddannelse” udtaler udvalgsformand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen.

I Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget er man også begejstrede for indsatsen, som præcis rammer nogle af de fokusområder udvalget arbejder med; foreninger og fællesskab.

”Foreningslivet har stor betydning for mange mennesker i vores kommune. Både i forhold til at være aktive sammen, men også i forhold til de stærke fællesskaber der opstår på kryds og tværs, og giver nye muligheder for den enkelte. Jo flere der deltager i foreningslivet jo bedre, og så er det samtidig med til at løfte ”Bevæg dig for livet”-visionen, som skal sikre at så mange som muligt er aktive” siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætning Martin Lohse.

Vi har I øjeblikket arbejdes der på at forlænge projektperioden, da der er brugt færre midler end forventet. Lykkes det vil ordningen være finansieret til udgangen af 2022.

Fakta: Indsatsen er et samarbejde med DGI og 8 andre kommuner. Foreningsbrobyggeren er finansieret af SATS-puljemidler (1,78 mio. kr.) fra Beskæftigelsesministeriet. Indsatsen indgår som en del af ”Bevæg dig for livet”-indsatsen, som er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie med en målsætning om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Guldborgsund Kommune er en af i alt 22 kommuner, der deltager i projektet.

Kontakter

Foreningsbrobygger, Guldborgsund Kommune Jens Hagbarth på tlf.: 2518 2717

Billeder

Foto: Jens Hagbarth, Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.
Foto: Jens Hagbarth, Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye