DGI

Foreningerne i Assens Kommune samles om at blive frivillige til DGI Landsstævne

Del

Foreningerne samles for at høre mere om den unikke chance for at blive en del af DGI’s Landsstævne som frivillig, når Danmarks største idrætsfestival rammer Svendborg i sommeren 2022. Frivilligansvarlig for DGI Landsstævne, Jesper Larsson, afholder informationsmøder på hele Fyn og den 8. september mødes han med alle interesserede i Vissenbjerg Idræts- & Kulturcenter.

Billedtekst: De frivillige fra det seneste Landsstævne i Aalborg i 2017, guider Landsstævnedeltagerne på rette vej. Fotograf: Lars Horn Baghuset / DGI Fotoarkiv
Billedtekst: De frivillige fra det seneste Landsstævne i Aalborg i 2017, guider Landsstævnedeltagerne på rette vej. Fotograf: Lars Horn Baghuset / DGI Fotoarkiv

Møderne skal give de fremmødte viden om planlægningen, konkrete opgaver de kan blive en del af og et indblik i de mange brikker i det store puslespil, som involverer omkring 4.500 par frivillige hænder, forklarer frivilligansvarlig for Landsstævnet, Jesper Larsson.

”Foreningerne binder sig ikke til at tage opgaver nu, men vi afholder møderne for at give alle der har lyst til at være frivillig et overblik over hvad og hvordan de kan blive en del af fællesskabet, der er med til at skabe festen, fortæller Jesper Larsson.

Hvem kan være frivillig?

Når der afvikles et stort event som Landsstævnet, er der mange opgaver der skal løses før, under og efter, og der er opgaver for alle. Der er madtelte og -udlevering fra flere områder og på skoler, der skal tjekkes billetter ved shows, organiseres parkering og camping, guides deltagere rundt i Svendborg by og meget mere. Hvis man er fyldt 16 år og kan hjælpe i bare 4 timer, så kan man være frivillig til Landsstævnet. Alle frivillige får en T-shirt og mad, som tak for hjælpen og der vil være særlig fordele, som man ikke kan købe billet til, men kun får adgang til som frivillig.

”Du kan være frivillig, uanset om du er deltager i Landsstævnet eller ej - eller er med i en forening eller ej. Du kan tilmelde dig alene eller sammen med en gruppe eller forening. Alle frivillige der er tilmeldt via en forening tjener penge til klubkassen. Er man ikke med i en forening, eller har valgt at støtte en lokalforening, kan man give sin indtjening til en pulje til udvikling af alle foreninger.

Vi opfordrer, naturligvis alle der har lyst til at være frivillig til Landsstævnet, til at melde sig via deres lokale forening, og på den måde være med til at give idrætten endnu bedre muligheder lige netop der hvor man bor, udtaler Jesper Larsson”.

Tommerup Idræt er klar på en fælles oplevelse for hele foreningen

Tommerup Idræt er en af de foreninger i Assens Kommune, som allerede står klar til at hjælpe med at lægge brikkerne til det store puslespil.

”Vi glæder os til at få en fælles oplevelse, som kan styrke vores fællesskab i foreningen. Der er mange i foreningen, som ikke har prøvet at være til Landsstævnet, og det kunne være spændende for dem at se og mærke fællesskabet, som er helt speciel ved Landsstævnet”, fortæller Lone Simonsen, formand for Tommerup Idræt, og forsætter:

”Vi gør det selvfølgelig også for pengenes skyld. Vi tjener penge til vores forening – også håber vi, at det kan skabe noget synlighed og omtale af vores forening hjemme i vores eget lokalområde”, fortæller Tommerup Idræts formand, Lone Simonsen.

Foreningerne har brug for pengene

Det sidste halvandet år har budt på mange aflysningerne i foreningerne og naturligvis mange andre brancher, og det er noget foreningerne har kunne mærke i klubkassen. Mange foreninger har ikke haft mulighed for at tjene penge på diverse festivaler og markeder, som normalt, og derfor er muligheden for at deltage i Landsstævnet, også en kærkommen mulighed for at tjene penge til foreningen.

Alle der har spørgsmål eller har lyst til at være frivillig, kan altid læse mere på www.L2022.dk/frivillig eller kontakte Frivilligansvarlig, Jesper Larsson, på tlf. 79 40 46 14, eller sende en mail på jesper.larsson@dgi.dk

Hør mere om at blive frivillig til DGI Landsstævnet i Svendborg i sommeren 2022.

Alle infomøderne er kl. 19.00-20.30:

8. september i Vissenbjerg (tilmeldingsfrist 3. september)

13. september i Middelfart (tilmeldingsfrist 8. september)

16. september i Otterup (tilmeldingsfrist 10. september)

21. september i Munkebo (tilmeldingsfrist 16. september)

23. september i Ringe (tilmeldingsfrist 17. september)

27. september i Korup (tilmeldingsfrist 22. september)

4. oktober i Rudkøbing (tilmeldingsfrist 29. september)

5. oktober i Fjordager (tilmeldingsfrist 30. september)

7. oktober i Ærøskøbing (tilmeldingsfrist 1. oktober)

13. oktober i Svendborg (tilmeldingsfrist 8. oktober)

Læs mere om infomøderne på L2022.dk/frivillig

Billeder

Billedtekst: De frivillige fra det seneste Landsstævne i Aalborg i 2017, guider Landsstævnedeltagerne på rette vej. Fotograf: Lars Horn Baghuset / DGI Fotoarkiv
Billedtekst: De frivillige fra det seneste Landsstævne i Aalborg i 2017, guider Landsstævnedeltagerne på rette vej. Fotograf: Lars Horn Baghuset / DGI Fotoarkiv
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum