Næstved Kommune

Foreninger får hjælp til rekruttering

Del

Medlemmerne kommer ikke af sig selv… så hvad skal der til, for at holde gang i Danmarks rige foreningsliv? Det er noget af det, som vil blive diskuteret og belyst, når Fritidsudvalget, Frivilligrådet, Lokalrådene og Næstved Kommune inviterer alle frivillige i kommunens foreninger til en kæmpe forenings- og fritidskonference 18. april med blandt andet besøg af kulturminister Joy Mogensen.

I en undersøgelse af foreningslivet i Næstved kommune peger 41% af de adspurgte foreninger på, at rekruttering af flere medlemmer er deres største udfordring, mens hver tiende forening har rekruttering og fastholdelse af frivillige, som deres vigtigste udfordring.

For at imødekomme foreningerne, og give inspiration samt gode råd til de opgaver og udfordringer de møder i deres virke, byder Fritidsudvalget, Frivilligrådet og Lokalrådene d. 18. april 2020 velkommen til konference. Her er alle oplæg og workshops udvalgt efter, at de frivillige ildsjæle, og det lokale foreningsliv, kan få nye ideer til deres arbejde, fra nogle af de bedste i landet på hver deres felt.

- Vi er heldige at have så mange frivillige ildsjæle her i Næstved, som altid har 'ja-hatten' på, og som er klar til at gøre lidt ekstra for, at foreninger og aktiviteter kan fungere. Et arrangement som denne konference er en måde, hvor vi kan vise, hvor glade og stolte vi er over vores mangfoldige foreningsliv, fortæller Linda Frederiksen, formand for Kultur- og Demokratiudvalget.

Mere end hver tredje har været frivillig
Mere end 25.000 af de voksne i Næstved Kommune har været frivillige i løbet af et år. Konferencen er for de af dem, der er frivillige forenings-/skole-/aktivitetsledere, bestyrelsesmedlemmer, lokalrådsmedlemmer, trænere, instruktører, undervisere. Der er dog et max deltagerantal på 300, så tilmelding er nødvendig.

Udover rekruttering og fastholdelse af frivillige og hvordan foreningen kan byde velkommen til nye målgrupper og flere medlemmer, kan man også få inspiration til fonds- og puljeansøgninger, hvordan udnyttelsen af faciliteter kan optimeres, og hvordan faciliteterne kan bruges til at understøtte fællesskaber. Man kan også høre et bud på, hvad fremtiden bringer for foreningslivet.

Programmet byder på

- Åbningstaler, bl.a. ved kulturministeren

- Paneldebat om samspillet mellem de frivillige foreningsledere og politikerne. Formænd for flere af de politiske udvalg debatterer med hinanden og publikum. Moderator for debatten er Anders Bisgaard

- To workshopperioder, hvor der kan vælges mellem 13 spændende oplæg, alt efter hvad der er interessant for den enkelte, fx:

- Gode råd om, hvordan man tiltrækker og fastholder frivillige

- Jacob Nossell, DGI og DUF giver inspiration til at få nye målgrupper samt flere børn og unge med i foreningen

- Nordea Fonden og Peter Erkmann giver tips og tricks til fonds- og puljeansøgninger

- Røsnæs Lokalråd fortæller om hvordan de har opnået succes

- DIF og Lokale & Anlægsfonden sætter fokus på, hvordan udnyttelsen af faciliteter kan optimeres, og hvordan de kan bruges til at understøtte fællesskaber

- Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen holder oplæg om fremtidens foreningsliv

- Dagen sluttes af med optræden ved Satiregruppen MAGT

Info og tilmelding
Deltagelse hele dagen, inkl. morgenkaffe, frokost og tapas som afslutning på en spændende dag, koster kun 100 kr.

Se mere på www.naestved.dk/foreningsogfritidskonference. Der er plads til flere, så tilmeldingsfristen er rykket til d. 31. marts 2020.

Kontakter

Foreningskonsulent Margit Bak Grønnegaard, telefon 2029 1592

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum