Ishøj Kommune

Foreninger får ekstra økonomisk støtte

Del

Corona-pandemien har ikke kun været udfordrende for byens borgere men også for foreningslivet, som har været lukket i lang periode. Nu er Ishøj Kommune klar med en økonomisk håndsrækning til foreninger, der har oplevet medlemsnedgang det seneste års tid

Igennem et års tid har byens foreningsliv ikke haft de normale muligheder for at opretholde fysiske aktiviteter eller møder, og det har desværre ført til en medlemsnedgang hos mange.

Det har medført mistede kontingentindtægter, man også har mistet indtægter ved manglende afholdelse af arrangementer og stævner, ligesom det betyder nedgang i det kommunale medlemstilskud, der beregnes ud fra antal medlemmer.

Men nu står Ishøj Kommune klar med en økonomisk redningskrans til de foreninger, der er udfordret på økonomien i disse svære tider. Kommunens Folkeoplysningsudvalg besluttede på deres møde i februar, at de foreninger, som har oplevet en nedgang i antal medlemmer, skal sikres samme medlemstilskud som sidste år. For enkelte foreninger kan det reelt betyde en håndsrækning på 30.000-40.000 kr.

Vigtigt at påskønne de frivillige

Foreningslivet har i mange år været en grundpille i byen, og derfor glæder det også borgmester Ole Bjørstorp, som samtidig er formand for kommunens Folkeoplysningsudvalg, at man nu kan hjælpe nødstedte foreninger.

”Det gør mig stolt at se det store engagement, som vores foreninger har vist i denne svære periode, både med nedlukningen, de mange restriktioner og senest genåbningen af udendørsidrætten. Særligt i denne tid er det vigtigt at påskønne de mange frivillige kræfter i foreningslivet, som holder modet oppe og forbereder sig på en genåbning”, siger Ole Bjørstorp og fortsætter;

”Det er vigtigt, at de mange medlemmer kan vende tilbage til fællesskaberne i foreningerne, og med Folkeoplysningsudvalgets beslutning er vi som kommune med til at holde hånden under foreningerne, og på den måde fjerne noget bekymring, så de kan koncentrere sig om genåbning.”

Alle folkeoplysende foreninger i Ishøj Kommune kan frem til den 31. marts 2021 ansøge om deres medlemstilskud hos Ishøj Kommune. Det gøres via Ishøj Kommunes Foreningsportal.
Heldigvis er der også foreninger, der har oplevet en fremgang i antallet af medlemmer i 2020, og deres støtte beregnes ud fra de nye tal.

Kontakter

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum