Foredrag om Kongeskibet Dannebrog og udstillingen på Koldinghus

Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både Kongefamilien og mandskabet.
Ved foredraget 29. marts fortæller kuratoren og H.M. Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen om Kongeskibets historie, funktion og betydning. Han vil i sit foredrag også fortælle om arbejdet med udstillingen og om tankerne bag.
- Vi har arbejdet med at give besøgende fornemmelsen af selv at være ombord på Kongeskibet, når de besøger udstillingen. Bl.a. har vi genskabt flere af skibets rum og vi har genskabt skibets store, smukke stævn i 1:1. Dannebrog er fuld af minder, af liv og historie, både for Kongefamilien og for mange andre danskere, og det vil vi gerne formidle i udstillingen, siger Mikael Bøgh Rasmussen.
PRAKTISK
Onsdag 29. marts, kl. 17.00 – 19.00, Koldinghus
17.00-18.00: Se udstillingen ”Kongeskibet Dannebrog”
18.15-19.00: Kongeskibet Dannebrog – dengang og nu, ved udstillingskurator og H.M. Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen
Pris: 195 kr. | 95 kr. for årskortholdere
Køb billet her. https://fuodense.dk/kolding/program/historie-og-arkaeologi/oplev-historien-om-kongeskibet-dannebrog-paa-koldinghus-2312-158
FAKTA OM UDSTILLINGEN
Ruinsalens mange “dæk” sættes i spil i udstillingen og giver de besøgende en oplevelse af selv at stå ombord på skibet med sejldug, dækstole, redningskranse og udsyn til indsejlingen gennem Kolding Fjord – alt sammen tilsat lyden fra maskinrummet blandet med stemmerne fra skibets gaster og mågeskrigene fra de øvre dæk.
Udstillingen viser en lang række genstande med tilknytning til Kongeskibet, fx Dronningens broderede puder til skibet, akvareller malet af Majestæten om bord, H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og det strålerør, der blev brugt til Frederik 9.s morgenbad på agterdækket. Historien om livet om bord igennem tre generationer bliver fortalt gennem kongefamiliens private film og fotografier.
Udstillingen er en nyopsætning og udvidelse af udstillingen ”KONGESKIBET DANNEBROG”, som kunne opleves på M/S Museet for Søfart i 2022.
Download fotos her: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/presseside-kongeskibet-dannebrog/
FAKTA OM KONGESKIBET
Kongeskibet Dannebrog er mere end et skib. Det er et sejlende slot og et personligt hjem, der danner rammen om den kongelige families liv til søs og bringer den kongelige familie ud til danskerne. Og samtidig er det et skoleskib og en arbejdsplads.
Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg. Skibet tager under sine togter også del i opgaver som for eksempel farvandsovervågning, søredning og uddannelse af kommende officerer.
Kontakter
Nanna EbertKommunikationschef
Tlf:51336644ne@kosa.dkBilleder




Information om Kongernes Samling
Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.
Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Musikalsk rejse med Kongehusets ceremonimester på Koldinghus14.3.2023 15:25:59 CET | Pressemeddelelse
Kongehusets ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær, løfter sløret for sin karriere fra soldat til ceremonimester ved en koncert med Prinsens Musikkorps på Koldinghus.
Kongelig æggejagt på Koldinghus i påsken8.3.2023 15:27:01 CET | Pressemeddelelse
I påskeferien sætter Koldinghus fokus på ægget, der igennem århundreder har været en del af påskens mange traditioner.
Foredrag på Koldinghus om Leonora Christina – på Kvindernes Internationale Kampdag.3.3.2023 16:53:19 CET | Pressemeddelelse
Onsdag 8. marts kl. 15.00 kan man høre historien om en af 1600-tallets mest bemærkelsesværdige kvinder: Leonora Christina.
Talk om kongernes brug af astrologi på Amalienborg3.3.2023 14:59:46 CET | Pressemeddelelse
Lørdag 11. marts kl. 15.00 kan man på Amalienborgmuseet høre om astrologi, stjernetegn, om kongernes brug af astrologi og andre spirituelle nørderier.
Jagten på chokoladens kongelige historie på Rosenborg i vinterferien8.2.2023 12:54:58 CET | Pressemeddelelse
Chokoladen kom til Danmark i 1600-tallet. Fordi den var så ekstremt kostbar, var det i vid udstrækning kun den absolutte elite som fx Danmarks konger og dronninger, der havde adgang til den eksklusive drik. Derfor hænger chokoladens historie i Danmark uløseligt sammen med monarkiets historie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum