Astma-Allergi Danmark

Forebyg hudallergi med allergimærket Den Blå Krans

Del

10 procent af alle danskere har allergi over for et eller flere kemiske stoffer. Og omkring 200.000 danskere har allergi over for parfumestoffer. Allergi kan ramme alle, men parfumeallergi kan forebygges. Og går du efter allergimærket Den Blå Krans, er du godt hjulpet på vej.

Forebyg hudallergi med allergimærket Den Blå Krans. Foto: Colourbox
Forebyg hudallergi med allergimærket Den Blå Krans. Foto: Colourbox

Smører du dig hver dag ind i bodylotion og bruger deodorant og shampoo, der indeholder parfume? Så er det en god idé at give dit parfumeforbrug et eftersyn. For jo oftere du møder parfume, jo højere er risikoen for at få parfumeallergi.

Selvom risikoen for parfumeallergi let kan minimeres ved at bruge mindre parfume, så kan det være svært at gennemskue, hvilke produkter, der indeholder parfume. En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at mange ikke er klar over, at flere af deres plejeprodukter indeholder parfume.

Samtidig tror mange, at de ikke kan få parfumeallergi, hvis de bruger produkter, der er naturlige eller økologiske. Men også de naturlige stoffer kan give allergi.


Det trygge valg

Det behøver dog ikke at være svært at styre uden om parfume. Man skal blot gå efter produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans. De er altid parfumefri, ligesom de heller ikke indeholder stoffer, hvor der er set allergi hos flere personer.

Og det er let at finde produkter, der er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. I disse uger kører Matas fx en kampagne med tilbud på Made by Matas produkter, der bærer allergimærket Den Blå Krans. Serien indeholder alt fra ansigtscreme og solcreme til bind og balsam.

- Langt de fleste af medlemmerne i vores loyalitetsklub prioriterer allergimærket Den Blå Krans højt, når de vælger plejeprodukter til daglig brug. Det viser i hvert fald de svar, vi får, når vi i kvantitative undersøgelser spørger medlemmerne i Club Matas. Vi har rigtig mange produkter på hylderne med mærket på, hvoraf over 70 af dem er Matas egne, siger informations- & miljøchef i Matas, Henrik Engberg Johannsen og fortsætter, - Derved gør vi det nemt for allergikere og andre at finde personlig pleje helt uden kendte allergene stoffer, når det er det, de ønsker,

Også apotekerne og flere dagligvarekæder som blandt andet Coop og Rema 1000 sætter med jævne mellemrum fokus på produkter med allergimærket Den Blå Krans. Astma-Allergi Danmark bakker naturligvis op om alle initiativer, der sætter fokus på allergimærket Den Blå Krans, der lige nu pryder over 1000 produkter på hylderne i Danmark. Den lange række af produkter gør det let at beskytte huden fra top til tå.

Nøgleord

Kontakter

Rikke Bille, chef for Den Blå Krans, mobil 41 29 05 59

Billeder

Forebyg hudallergi med allergimærket Den Blå Krans. Foto: Colourbox
Forebyg hudallergi med allergimærket Den Blå Krans. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum