Haderslev Kommune

Forberedelserne til lysfesten er i fuld gang

Del

Sidste år deltog cirka 8.000 i selve Haderslev Lysfest. Mindst lige så mange forventes at deltage i år.

Befrielsen bliver igen i år markeret i Haderslev. Sidste år deltog mere end 8.000 mennesker i lysfesten. Mindst lige så mange forventes at deltage i år.

"Sidste år fornyede vi lysfesten med et stort lysshow, som slog benene væk under folk. Det slags rygtes. Med udsigt til godt vejr og en fridag dagen efter den 4. maj, satser vi på mindst lige så mange i år", siger borgmester H.P. Geil.

Lysfesten kræver en del forberedelse. Medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen Syd, Garnisonen og Hjemmeværnet har den sidste uges tid arbejdet på at gøre kasernepladsen klar. Pladsen bliver ryddet, så der bliver plads til så mange som muligt. I år vil der desuden år være indrettet et særligt område for kørestolsbrugere og gangbesværede.

"Der bliver plads til alle. Folk kommer til at stå tæt, men så bliver det måske lidt lettere at holde varmen, og så skal man huske på, at der i år er mulighed for at se lysshowet tre aftner i træk", siger H.P. Geil.

Selve fakkeloptog, musik og taler er dog kun den 4. maj, hvor selve Befrielsen bliver markeret.

Det er en god idé at komme i god tid eller tage cyklen til lysfesten, da der kan blive rift om p-pladserne. Haderslev Kaserne har talt op, at der er cirka 2.000 p-pladser umiddelbart i nærheden af kasernen/rådhuset.

Nojus Sabalis fra We Create Magic, der står for lysshowet, ankom i weekenden til Haderslev med sit crew. Med sig har han kilometervis af ledninger, der forbinder de 10 store projektorer, der skal sørge for, at publikum igen i år får en fantastisk storslået lysoplevelse.

"Vi glæder os meget til at se, hvad han har fundet på. Sidste år var en stor oplevelse, og det bliver mindst lige så magisk i år", lover H.P. Geil.

De tre første billederne fra forberedelserne på Haderslev Kaserne er taget af oversergent Louise Schierup.

Det sidste billede er taget af Kåre Hangaard under sidste års lyfest.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, 21 69 64 71.

Kulturkoordinator, Thor Lange, 74 34 17 44

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum