Furesø Kommune

Forældreforedrag gør dig klogere på teenagelivets fristelser

Del

Før eller siden vil de fleste unge stå over for valget mellem nej eller ja til alkohol og måske også stoffer. Den 19. juni kan du i Galaksen få gode råd til, hvordan du hjælper din teenager til at sætte sine egne grænser.

Lune sommernætter på egen hånd er for mange unge også ensbetydende med fester og mødet med alkohol og måske stoffer. I dag er rusmidler både stærkere, billigere og lettere at få fat på, end da du selv var teenager, så hvordan hjælper du din teenager til, bedst at sige klart fra?

Med et nyt foredrag om ’Ungeliv på kanten’ vil Natteravnene i samarbejde med kommunens SSP-konsulent hjælpe forældre til at tage snakken med deres teenager og være opmærksom på signalerne og årsagerne til, at nogle unge begynder at eksperimentere med rusmidler.
For når du selv får indblik i de unges hverdagsliv, får du lettere ved at skabe trygge rammer for dit barn, siger Khalil Ahmed, SSP-konsulent i Furesø Kommune.

”Som forælder hjælper du din teenager bedst, hvis du kender lidt til ungelivet og nogle af årsagerne til, at nogle unge begynder at eksperimentere med rusmidler. Samtidig kan vi se, at det er en styrke for forældregruppen, hvis flere har et fælles afsæt for snakken med deres barn. Derfor har vi inviteret alle forældre i Furesø med børn i udskolingen til mødet den 19. juni i Galaksen,” fortæller han.

På tværs af kommunegrænser

Tilmeldingen til foredraget på www.ungelivpaakanten.dk giver mulighed for at tilmelde op til 4 voksne ad gangen, for foredraget må meget gerne inspirere forældre til at tage af sted sammen i klassefællesskaber, fortæller Hanne Bro-Jørgensen, formand i Natteravnene i Furesø.
”UNGELIV PÅ KANTEN er et samarbejde mellem de kommunale SSP-indsatser og Natteravnene i Furesø og Rudersdal, hvor vi går over kommunegrænserne. For fællesskaberne er det stærkeste vi har, hvis vi vil skabe Danmarks tryggeste lokalsamfund – der hvor vi selv bor,” siger hun.

Ud over foredraget den 19. juni i Galaksen byder samarbejdet derfor også på et foredrag den 12. juni på Nærum Gymnasium.
Begge gange indleder SSP med at præsentere fakta og tendenser omkring unge og rusmidler i lokalområdet.
Herefter er behandlingstilbuddet Brydehuset inviteret til at aflive myter og fortælle om fakta om rusmidler. Hvilke rusmidler vil de unge møde i forskellige sammenhænge, og hvilke dilemmaer kan de unge stå over for i deres hverdag. Hvordan siger man nej, og hvilke signaler skal man som forælder være opmærksom på, hvis man er bekymret for, at ens teenager bruger stoffer.

Tilmelding foregår på www.ungelivpaakanten.dk inden 10. juni.

Nøgleord

Kontakter

http://www.ssp.furesoe.dk/
http://ravnetur.nu/

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum