Frederikshavn Kommune

Forældre skal overtales først

Del

Håndværksfagene viser sig frem fra sin bedste side, når elever konkurrerer om at være fagligt bedst til DM i Skills. Men arrangementet er også en mulighed for at klæde forældre på, så de bedre er i stand til at hjælpe deres børn med at vælge en erhvervsfaglig uddannelse, lyder det fra Frederikshavn Kommune

Murere, smede og industriteknikere. Faglært arbejdskraft er en mangelvare og uddannede håndværkere er efterspurgte. Og prognoser for afgangen fra arbejdsmarkedet viser, at der kommer til at mangle 30.000 erhvervsuddannede inden for få år. Derfor skal forældre besøge DM i Skills i Gigantium i Aalborg i weekenden, der er Danmarks største uddannelsesevent. Det foreslår Frederikshavn Kommunes erhvervsplaymaker, Tommy Lund Christensen. Her kan forældrene nemlig sammen med deres børn få en bredere forståelse af erhvervsuddannelserne og opleve, at det kræver både talent og fagligt niveau at blive dygtige håndværkere. Og det håber han, vil give dem indblik i fremtidens arbejdsmarked og kvalificere deres syn på børnenes uddannelsesvalg:

”Det er jo vigtigt, at forældrene ved nok om de uddannelser, de skal tale med deres børn om. Derfor vil jeg gerne opfordre alle forældre i Frederikshavn Kommune til DM i Skills på lørdag. Så kan man selv se, at det er spændende uddannelser, der ofte ikke er helt som man forestiller sig. Det er vigtigt for kommunen, at de unge bliver interesserede i at tage en erhvervsuddannelse, og der kan forældrene hjælpe med til at forklare fremtidens meget store jobmuligheder inden for fx produktion og industriområdet. Mange ved for eksempel ikke, hvad industriteknikere arbejder med, men de er både højt kvalificerede og et meget spændende valg af uddannelse,” siger Tommy Lund Christensen. Erhvervsplaymakeren er ansat for at skabe bro mellem folkeskolen, de unge og Frederikshavn Kommunes virksomheder, der efterspørger den faglærte arbejdskraft.

Frederikshavn Kommune har et mål om, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse. Målet er sat på baggrund af den store efterspørgsel på faglært arbejdskraft, og fordi afgangen fra arbejdsmarkedet viser, at der er stort underskud af fx murere, elektrikere, smede og industriteknikere.

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum