Startpakke.com

Forældre glemmer solcremen til børnene

Del

Desværre glemmer flere forældre solcremen inden de sender børnene afsted i vuggestue eller børnehave. En ny undersøgelse fra 2018 viser, at op mod hver anden forældre ikke får smurt børnene ind i solcreme. Og det kan have konsekvenser for børnene senere i livet.

Mange tænker ikke over at børns hud er både lysere og tyndere end voksnes, og det gør dem ekstra udsatte for solens stråler. Derfor bør man smøre børnene ind i solcreme fra april til september, uanset om det er overskyet eller solen skinner. En solcreme med faktor 30 eller 50 er bedst til børn, og optimalt bør de smøres ind både morgen og eftermiddag, hvis de skal opholed sig udenfor.

Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet ”.

– Kræftens bekæmpelse om solbeskyttelse af børn.

Sådan beskytter du bedst børnene med solcreme

Solcremen skal smøres på i rigelige mængder. Skal hele kroppen beskyttes, skal du bruge hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind. Hvis der ikke smøres nok på, lever solcremen ikke op til den angivne faktor.

Søg skygge mellem kl. 12 & 15: Midt på dagen er uv indekset højest, og derfor anbefales det at man søger skygge i disse timer. 

En hel krop, en hel håndfuld: Der skal bruges hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind til hele kroppen

Bedste solcreme til børn: Brug solcreme med faktor 30 eller 50 til børn, da deres hud er tyndere og lysere end voksnes. Vælg en creme der beskytter mod både mod UVA og UVB stråling, samt har Svanemærket og Astma-Allergimærket. 

Læs mere på https://startpakke.com/solhat-til-boern/Solkampagnen og Børneulykkesfonden.

Nøgleord

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et website for gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com