Landbrug & Fødevarer

Forældre er trygge ved Madskoler

Del
Det er en god og tryg oplevelse at sende sit barn på Madskole. Det viser en forældreevaluering af dette års særlige udgave af de populære Madskoler som måtte ændres på grund af Covid-19. Der er stadig mulighed for at sende børnene på den særlige "3 dage med Madskoler" i efterårsferien.

260 børn deltog denne sommer i en særlig udgave af ’3 dage med Madskoler’. Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og var tilrettelagt så de blev afholdt indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19.

Selvom konceptet var anderledes end de sædvanlige Madskoler, så var både forældre og frivillige ovenud positive. Det viser evalueringer fra både forældre og frivillige på ’3 dage med Madskoler’.

99 procent af de adspurgte forældre siger, at deres overordnede erfaring med Madskoler er rigtig god eller god og 100 procent af forældrene fortæller, at de har været meget trygge eller trygge ved at have et barn på ’3 dage med Madskoler’

Af de adspurgte frivillige erklærer 100 procent sig helt enig eller enig i, at det har været en god oplevelse

Det glæder Line Munk Damsgård, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

- Vi har haft stor fokus på, at børn såvel som frivillige fik en både tryg og god oplevelse og det glæder os rigtig meget, at vi er lykkes med det. Det giver blod på tanden til at arbejde for endnu flere ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, siger hun.

Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Henrik Dalum, der er formand for 4H, siger:

Det er dejligt at læse i evalueringen, at både børn, forældre og frivillige har taget så godt imod det nye Madskole-koncept. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de frivillige, som med meget kort varsel har sagt ja til at være med. De flotte resultater er først og fremmest deres fortjeneste.

Efterspørgslen fra børn og forældre var tårnhøj, da der blev oprettet 17 skoler i uge 32. Derfor bliver der nu også oprettet ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, hvis der kan findes frivillige nok.

- Vi ved at mange venter i spænding på, om der kommer ’3 dage med Madskoler’ i deres by i efterårsferien. Vores mål er 50 skoler i uge 42, men vi kan kun oprette de skoler, der er frivillige til, så lige nu arbejder vi på højtryk for at rekruttere frivillige og få skoler på plads, siger Line Munk Damsgård

Skolerne til uge 42 offentliggøres på madskoler.dk d. 9. september: https://www.madskoler.dk/tilmeld-dit-barn/

Tilmelding som frivillig foregår her: https://www.madskoler.dk/bliv-instruktor/

Kontakter

Yderligere info via Line Munk Damsgaard, Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer, mail: Ida@lf.dk, mobil: 27245622

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye