Landbrug & Fødevarer

Forældre er trygge ved Madskoler

Del

Det er en god og tryg oplevelse at sende sit barn på Madskole. Det viser en forældreevaluering af dette års særlige udgave af de populære Madskoler som måtte ændres på grund af Covid-19. Der er stadig mulighed for at sende børnene på den særlige "3 dage med Madskoler" i efterårsferien.

260 børn deltog denne sommer i en særlig udgave af ’3 dage med Madskoler’. Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og var tilrettelagt så de blev afholdt indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19.

Selvom konceptet var anderledes end de sædvanlige Madskoler, så var både forældre og frivillige ovenud positive. Det viser evalueringer fra både forældre og frivillige på ’3 dage med Madskoler’.

99 procent af de adspurgte forældre siger, at deres overordnede erfaring med Madskoler er rigtig god eller god og 100 procent af forældrene fortæller, at de har været meget trygge eller trygge ved at have et barn på ’3 dage med Madskoler’

Af de adspurgte frivillige erklærer 100 procent sig helt enig eller enig i, at det har været en god oplevelse

Det glæder Line Munk Damsgård, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

- Vi har haft stor fokus på, at børn såvel som frivillige fik en både tryg og god oplevelse og det glæder os rigtig meget, at vi er lykkes med det. Det giver blod på tanden til at arbejde for endnu flere ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, siger hun.

Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Henrik Dalum, der er formand for 4H, siger:

Det er dejligt at læse i evalueringen, at både børn, forældre og frivillige har taget så godt imod det nye Madskole-koncept. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de frivillige, som med meget kort varsel har sagt ja til at være med. De flotte resultater er først og fremmest deres fortjeneste.

Efterspørgslen fra børn og forældre var tårnhøj, da der blev oprettet 17 skoler i uge 32. Derfor bliver der nu også oprettet ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, hvis der kan findes frivillige nok.

- Vi ved at mange venter i spænding på, om der kommer ’3 dage med Madskoler’ i deres by i efterårsferien. Vores mål er 50 skoler i uge 42, men vi kan kun oprette de skoler, der er frivillige til, så lige nu arbejder vi på højtryk for at rekruttere frivillige og få skoler på plads, siger Line Munk Damsgård

Skolerne til uge 42 offentliggøres på madskoler.dk d. 9. september: https://www.madskoler.dk/tilmeld-dit-barn/

Tilmelding som frivillig foregår her: https://www.madskoler.dk/bliv-instruktor/

Kontakter

Yderligere info via Line Munk Damsgaard, Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer, mail: Ida@lf.dk, mobil: 27245622

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CETPressemeddelelse

Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum