Forældre er trygge ved Madskoler
260 børn deltog denne sommer i en særlig udgave af ’3 dage med Madskoler’. Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og var tilrettelagt så de blev afholdt indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19.
Selvom konceptet var anderledes end de sædvanlige Madskoler, så var både forældre og frivillige ovenud positive. Det viser evalueringer fra både forældre og frivillige på ’3 dage med Madskoler’.
99 procent af de adspurgte forældre siger, at deres overordnede erfaring med Madskoler er rigtig god eller god og 100 procent af forældrene fortæller, at de har været meget trygge eller trygge ved at have et barn på ’3 dage med Madskoler’
Af de adspurgte frivillige erklærer 100 procent sig helt enig eller enig i, at det har været en god oplevelse
Det glæder Line Munk Damsgård, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.
- Vi har haft stor fokus på, at børn såvel som frivillige fik en både tryg og god oplevelse og det glæder os rigtig meget, at vi er lykkes med det. Det giver blod på tanden til at arbejde for endnu flere ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, siger hun.
Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Henrik Dalum, der er formand for 4H, siger:
- Det er dejligt at læse i evalueringen, at både børn, forældre og frivillige har taget så godt imod det nye Madskole-koncept. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de frivillige, som med meget kort varsel har sagt ja til at være med. De flotte resultater er først og fremmest deres fortjeneste.
Efterspørgslen fra børn og forældre var tårnhøj, da der blev oprettet 17 skoler i uge 32. Derfor bliver der nu også oprettet ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, hvis der kan findes frivillige nok.
- Vi ved at mange venter i spænding på, om der kommer ’3 dage med Madskoler’ i deres by i efterårsferien. Vores mål er 50 skoler i uge 42, men vi kan kun oprette de skoler, der er frivillige til, så lige nu arbejder vi på højtryk for at rekruttere frivillige og få skoler på plads, siger Line Munk Damsgård
Skolerne til uge 42 offentliggøres på madskoler.dk d. 9. september: https://www.madskoler.dk/tilmeld-dit-barn/
Tilmelding som frivillig foregår her: https://www.madskoler.dk/bliv-instruktor/
Kontakter
Yderligere info via Line Munk Damsgaard, Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer, mail: Ida@lf.dk, mobil: 27245622
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
