Wonderful Copenhagen

For første gang siden nedlukningen: København igen vært for stor international kongres med 8000 deltagere

Del

Bella Center i København slår i dag dørene op for 8000 repræsentanter for den internationale vindenergibranche til første store kongres i hovedstaden i flere år. Det er både en milepæl for hovedstadens turisme og en vigtig international platform for dansk vindenergi, hvor ca. 90 danske virksomheder får fremvist produkter og kan lande nye aftaler med den internationale vindenergibranche.

Efter to meget svære år, hvor den danske kongresbranche nærmest har stået stille, bliver Danmarks hovedstad nu for første gang i lang tid igen værtsby for en stor international kongres.

Det er kongressen WindEurope Electric City 2021, som i disse dage samler omkring 8.000 deltagere, heriblandt toppen fra den europæiske vindindustri, i København.

Den store kongres afholdes i Bella Center fra tirsdag til torsdag, hvor bl.a. H.K.H. Kronprinsen deltager i åbningen. Kongressen har stor betydning for både hovedstadens turisme og den danske vindenergibranche, og samtidig følger den internationale kongresbranche spændt med i, hvordan den danske hovedstad kan afholde kongresser af den størrelse i lyset af pandemien.

Milepæl for turismen

Værtskabet af kongressen er vundet til den danske hovedstad i et samarbejde mellem Wind Denmark, Bellagroup, State of Green, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen og markerer en milepæl for hovedstadens turisme.

Hovedstaden har gennem en årrække etableret sig som en af verdens mest populære kongresbyer, og i 2019, inden pandemien ramte hovedstadens turisme hårdt, var København nummer 12 på den globale liste over kongresbyer. Og her lagde de store internationale videnkongresser årligt en milliardomsætning i hovedstaden.

”Det er et stort skridt for hovedstaden og hovedstadens turisme, at vi igen kan lægge by til en stor international videnkongres. En stor del af turismen i hovedstaden udgøres netop af internationale fagfolk, der rejser hertil for at deltage i møder og kongresser. Det skaber både stor økonomisk værdi for hovedstaden og stor værdi for danske videnmiljøer og virksomheder, som i det her tilfælde den danske vindenergibranche. Derfor arbejder vi både målrettet på at vinde kongresserne hertil og på at skabe størst mulig samfundsværdi af værtskaberne,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Bellagroup, der bl.a. står bag Danmarks største kongrescenter, Bella Center, indviede i august en ny multihal, Bella Arena. Og her er man rigtig glad for endelig at kunne huse en stor international kongres igen.

”Først og fremmest er vi meget glade for at være værter for WindEurope Electric City 2021. Dernæst er det jo den første store internationale kongres i København i to år, og det kan næsten ikke beskrives, hvor stort og vigtigt det er – både for byen og selvfølgelig for Bellagroup. Det er også en enestående mulighed, og fantastisk showcase for vores nye smukke hal Bella Arena. Det er jo stadig udfordrende tider, så vi har forberedt os meget grundigt, og har set frem til at åbne dørene for at byde kongresgæster fra hele verden velkommen i vores hus til tre spændende dage, hvor fagfolk mødes til videndeling og netværk,” siger Christian Folden Lund, CEO Bellagroup.

Vigtig platform for danske virksomheder

Ud over den store omsætning for virksomhederne i værdikæden omkring kongresser, som favner bredt, herunder hoteller, venues og transport, attraktioner, restauranter og underleverandører af udstyr mm., er de internationale kongresser ofte en vigtig platform for danske virksomheder, brancheorganisationer og videnmiljøer inden for det fagområder, kongresserne beskæftiger sig med.

Wonderful Copenhagen arbejder strategisk og systematisk med at skabe en bredere og mere længerevarende, positiv værdi af værtskabet af internationale kongresser. Og i forbindelse med planlægningen af WindEurope er der, sammen med arrangørerne og de danske stakeholderere, herunder Wind Denmark, offentlige myndigheder, organisationer og cluster, kørt en såkaldt legacy-proces.

Det har bl.a. resulteret i, at der i forbindelse med kongressen i Bella Center er etableret en dansk pavillon, hvor 62 danske virksomheder kan fremvise produkter og services til den internationale branche og skabe nye relationer til nye kunder, samarbejdspartnere og fremtidige medarbejdere. I alt udstiller ca. 90 danske virksomheder til kongressen, der samlet har 400 udstillere.

”Vi er utrolig glade for igen at være tilbage i Bella Center og i Danmark, hvor den globale vindmøllebranche kan mødes med de mange ledende virksomheder i vindenergiens hjemland. Fokus er denne gang særligt på elektrificering og vindenergiens helt afgørende rolle i den sammenhæng, og her er Danmark og København et lysende eksempel på den udvikling, som vi skal have resten af verden med på,” udtaler Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark.

Blandt de mange andre tiltag for at skabe større værdi i forbindelse med kongressen er også afholdelse af en innovationsplatform, hvor studerende, startups og etablerede virksomheder mødes på tværs, så de kan pitche nye løsninger på store virksomheds- og samfundsudfordringer.

Det at kunne afholde så stor en international kongres vækker, i lyset af pandemien, stor interesse fra andre foreninger i verden, der sender repræsentanter til København for at se, hvordan WindEurope kan afvikles med 8.000 delegerede i den danske hovedstad. Arrangørerne bag kongressen har arbejdet tæt sammen med Bellagroup og myndighederne med henblik på sikkerheden under eventen. Ingen deltagere kan derfor få adgang til Bella Center uden Coronapas eller PCR-test, og alle registreringer skal være foretaget inden ankomst.

Kontakter

Wonderful Copenhagen: Head of press: Uffe Hartmann - ufh@woco.dk - mobil: 21 73 98 90
Bellagroup: Head of Press: Karen Østerbye - kars@bellagroup.dk - mobil: 81 88 48 43
Wind Denmark: kommunikationschef: Peter Alexandersen, pal@winddenmark.dk - mobil: 22 25 90 72

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Historisk stor kampagne skal få internationale turister tilbage til hovedstaden29.6.2021 07:59:54 CEST | Pressemeddelelse

Efter den internationale turisme i hovedstaden blev ramt benhårdt af pandemien i 2020 og fortsat også i 2021, er det nu rigtig glædeligt, at smittetrykket er faldet betragteligt i en lang række lande, og at rejserestriktionerne dermed også lempes og muliggør international markedsføring af hovedstaden igen. Derfor går en ny, stor kampagne nu i gang på tværs af hovedstadens primære internationale turismemarkeder, herunder både nabolandene Norge, Sverige og Tyskland og de sydeuropæiske markeder Frankrig og Italien samt det vigtige oversøiske marked USA. I de to andre vigtige markeder Storbritannien og Kina gør situationen dog, at de ikke er omfattet af kampagnen på nuværende tidspunkt. Dog følges situationen i Storbritannien meget nøje, så kampagnen også kan igangsættes her, så snart de lokale restriktioner løftes. De internationale gæster udgør hovedparten af turismen i hovedstaden, som derfor også er afhængig af en bredere markedssammensætning end dansk turisme generelt. ”Jeg er rigtig

Bookingtal for hoteller i København: Endnu en katastrofal sommer truer hovedstadens turisme10.5.2021 07:34:32 CEST | Pressemeddelelse

Hele 85% under normalt niveau og markant lavere end sidste sommer, hvor krisen også hærgede hovedstadens turisme. Det er virkeligheden i de nye bookingtal for hotellerne i København. Turismen uden for København satte sidste sommer og efterår, juli – oktober, ny rekord i antal overnatninger, primært i feriehusene, som i den periode havde en fremgang på 2,1 mio. overnatninger i forhold til før krisen. Samtidig sendte pandemien hovedstadens turisme i gulvet, hvor erhvervet havde sin værste sæson i dette årtusinde og afsluttede året med en tabt omsætning på næsten 28 mia. kr. Og nu, på tærsklen til den forestående sommersæson 2021, trækker de mørke skyer sig igen op over den hårdt pressede hovedstadsturisme, hvor de internationale gæster normalvis udgør hovedparten af omsætningen. Her ligger antallet af bookede hotelværelser i København for juni og juli samlet set på nuværende tidspunkt 51 pct. under niveauet for de samme måneder, målt på samme tidspunkt sidste år. Og målt i forhold til ni

Nye tal: Turismen i København taber omsætning for 8,6 mia. kr. på tre måneder11.8.2020 09:21:45 CEST | Pressemeddelelse

Allerede inden sommersæsonen gik i gang, var udsigterne blodrøde for turismen i København. Og nu, hvor det, der skulle have den travleste sæson, er ved at være ovre, sætter Wonderful Copenhagen tal på, hvad den katastrofale sommersæson betyder i tabt omsætning. Og det er dyster læsning. Den tabte omsætning fra turister i København for juni, juli og august opgøres nu til 8,6 mia. kr. Et tal, der er baseret på dugfriske overnatningstal for juni, solgte hotelværelser i juli og bookingtallene for august. ”Tallene taler sig eget tydelige og meget alvorlige sprog. En nedgang i den samlede omsætning i turismen i København på 8,6 mia. kr. for de tre sommermåneder er en katastrofe for erhvervets mange virksomheder. Og for samfundet betyder den kæmpe nedgang i omsætning desværre både masser af tabte job og tabte skatteindtægter i de tre måneder på 2,6 mia. kr.,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. København har normalt en stor tiltrækningskraft på internati

Wonderful Copenhagen: Milliardtab nu, større risiko på sigt16.3.2020 12:34:24 CET | Pressemeddelelse

Store kongresser, der aflyses. Krydstogtskibe, der ikke anløber. Og internationale storbyturister, der bliver væk, mens Danmark og store dele af verden lukkes ned. Det betyder kæmpe tab for hovedstadens turisme, som årligt omsætter for 50 mia. kr., svarende til ca. 40% af omsætningen i dansk turisme. Kigger man helt aktuelt på marts og april, hvor Danmark indtil videre er lukket ned for indrejse frem til midten af april, skal tabet også tælles i milliarder. Wonderful Copenhagen beregner et tab i turismeomsætning i hovedstaden for de to måneder på omkring 3,7 mia. kr. Og det tal dækker alene over tabet i omsætning fra internationale gæster. Tælles maj måned med, hedder tallet 6 mia. kr. ”Over halvdelen af turisterne i hovedstaden er internationale, og de forbruger væsentlig mere end gennemsnittet. Så ja, det slår ekstra hårdt i hovedstaden, når grænserne lukkes, og den internationale turisme går i stå. Lige nu bløder turismens mange virksomheder, og deres tab er også samfundets tab. Sid

Flere krydstogtgæster i 2020 forlænger sæsonen i danske havne24.2.2020 09:46:37 CET | Pressemeddelelse

Danmark tager i 2020 imod flere krydstogtgæster end før, og den fremgang føres an af en række havne landet rundt. Således kan både Aarhus, Aalborg, Kalundborg og Bornholm i det nye år forvente stor fremgang i antallet af gæster, der kommer sejlende til. De 10 danske havne, der samarbejder om at udvikle krydstogtturismen, får til sammen besøg af omkring 1,2 mio. gæster i 2020, det er en fremgang på ca. 80.000 fra året før, og gæsterne kommer i højere grad end tidligere rundt i hele landet. København er stadig landets største destination for krydstogt, og samtidig en populær destination for turnaround – der, hvor krydstogtet begynder og slutter og derfor tager nye gæster ombord og sætter andre af, hvilket giver gæsterne længere tid til at bevæge sig rundt og forbruge af destinationens oplevelser. Og mens antallet af krydstogtskibe, der lægger til i København i 2020, er på niveau med året før, stiger antallet af skibe, der lægger til i de øvrige danske havne i år til 225 fra 186 sidste år

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum