Boligsiden.dk

For første gang i fire år: Priserne på huse stiger mere end på lejligheder

Del

Mens markedet for ejerlejligheder tager en puster, så er der lutter grønne tal på husmarkedet. Særligt midtjyske husejere har haft et godt år, viser Boligsidens Markedsindeks.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

For første gang siden december 2014 stiger priserne på huse mere, end de gør på markedet for ejerlejligheder. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for første kvartal af 2019.

Her fremgår det, at salgspriserne lå to procent over niveauet for de første tre måneder af 2018. Til sammenligning var priserne på ejerlejligheder ”blot” steget 1,7 procent i forhold til sidste år.

”Efter nogle år med store prisstigninger på ejerlejligheder er priserne begyndt at stagnere og falde nogle steder i landet. Her er priserne nu så høje, at mange ser sig om efter et alternativ til den dyre lejlighed i byen. Og det er netop den stigende efterspørgsel på huse, og at det i højere grad er blevet købers marked på markedet for ejerlejligheder, som vi nu kan aflæse på markedsindekset,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.

Midtjyske husejere har tjent mest

Og udviklingen er generel for hele landet, hvor samtlige fem regioner kan bryste sig af stigende priser på husmarkedet.

Særligt i Midtjylland har husejerne haft et godt år. Her er priserne i gennemsnit steget med 3,4 procent. At det går godt i det midtjyske kan også aflæses på listen af kommuner, hvor priserne er steget mest i løbet af det seneste år.

På den liste optræder fire midtjyske kommuner i top-syv med Struer som højdespringer med en stigning på 23,1 procent.

”Højkonjunktur, høj beskæftigelse og lave renter har udløst stigende efterspørgsel på huse, hvilket vi først så i de store byer, men nu har effekterne spredt sig til andre kommuner – også dem, der ligger langt fra de store byer,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Det er en positiv udvikling for Danmark og især de områder, som tidligere har haft svært ved at tiltrække nye beboere til deres huse.”

Sund stigning

Selv om der er tale om en beskeden stigning for hele landet på to procent, så er det værd at bemærke, at tendensen gør sig gældende i store dele af landet.

I 62 ud af landets 98 kommuner er husene således blevet mere værd i forhold til første kvartal 2018.

”Det er jo ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på tallene for hver enkelt region, men det er sunde stigninger – især fordi vi kan se, at udviklingen har spredt sig til endnu flere dele af provinsen,” siger Birgit Daetz.

 Prisstigninger på villaer og rækkehuse

Region

Pris pr. kvm. marts 2019

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Hele landet

13.903

0,8 %

2,0 %

Hovedstaden

25.359

1,1 %

2,6 %

Midtjylland

12.290

0,0 %

3,4 %

Nordjylland

9.384

0,8 %

2,3 %

Sjælland

12.207

1,1 %

0,7 %

Syddanmark

10.094

0,9 %

1,1 %

(Kilde: Boligsiden.dk)

Kommuner med største prisstigninger på huse

Kommune

Salgspris marts 2019 (kr.)

Ændring seneste år (%)

Langeland

6.324

31,0

Struer

6.890

23,1

Sorø

11.452

15,8

Ikast-Brande

9.175

14,7

Vejen

7.191

13,5

Hedensted

9.326

13,0

Lemvig

5.498

12,1

Svendborg

12.001

12,1

Herlev

27.153

11,2

Rebild

10.770

10,3

(kilde: Boligsiden.dk)

Øvrige nøgletal:

- Priserne på fritidsboliger er steget med 2,0 procent over hele landet. Her trækker især Region Sjælland op i statistikken, da priserne ligger fem procent over niveauet i 2018.

- Der bliver givet markant større nedslag i priserne på ejerlejligheder over hele landet sammenlignet med samme periode sidste år. Nedslagene er vokset med 41,6 procent over hele landet, og i Nordjylland er de fordoblet.

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download
Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum