Fonden for Entreprenørskab

For få unge realiserer iværksætterdrømmen: Nyt ambassadørkorps skal give redskaberne

Del

To ud af fem unge drømmer om at blive iværksættere, men kun hver 20. ender med at gøre et seriøst forsøg på at starte egen virksomhed. Nyt ambassadørkorps med topnavne fra undervisnings- erhvervs- og iværksættermiljøet skal hjælpe Fonden for Entreprenørskab med at give de unge redskaberne til at starte succesfulde virksomheder.

Flere børn og unge skal møde entreprenørskab i undervisningen lige fra grundskolen og videre op gennem uddannelsessystemet. Det er nemlig en af nøglerne til, at flere unge i fremtiden kan omdanne deres idéer til succesfulde virksomheder. 

Det mener Fonden for Entreprenørskab, der nu lancerer et ambassadørkorps med topnavne fra undervisnings-, erhvervs- og iværksættermiljøet.

Blandt navnene er Netcompany-direktør André Rogaczewski, investor Tommy Ahlers, investor og business angel, Mette Fløe Nielsen, tv-vært Camilla Ottesen og formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen. 

De i alt 33 ambassadører skal hjælpe fonden med at udbrede entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer, så flere unge får redskaberne til at blive iværksættere, selvstændige eller innovative medarbejdere i allerede eksisterende virksomheder.  

Fonden for Entreprenørskabs direktør, Christian Vintergaard, glæder sig over, at så mange har takket ja til ambassadørrollen. For der er rigeligt at hjælpe med, som en ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab og FinansDanmark viser: Kun hver 20. unge i alderen 16-30 år ender med at gøre et seriøst forsøg på at starte egen virksomhed. Det er på trods af, at to ud af fem unge drømmer om at blive iværksættere.

En af de største årsager er ifølge de adspurgte unge i analysen, at de ikke føler, de har nok viden til at komme i gang.   

”Vi ved, at utroligt mange unge brænder for at blive iværksættere. Det starter allerede som barn og teenager. Men det er stadig et enormt skridt at gå fra idé til seriøs virksomhed. Vi hjælper mange på vej ved at tilbyde entreprenørskabsundervisning allerede fra grundskolen, men vi ønsker at brede det ud til endnu flere. Det skal ambassadørerne hjælpe med,” siger Christian Vintergaard.  

En af de nye ambassadører er iværksætter og investor Tommy Ahlers. Han er enig i, at undervisning i entreprenørskab er vigtig for, hvilke iværksættere og innovative medarbejdere samfundet får ud på den anden side. Derfor har han takket ja til at blive ambassadør. 

”Jeg kender Fonden for Entreprenørskab og dens arbejde rigtig godt både fra før og efter, jeg gik ind i politik. Fonden gør et kæmpe stykke arbejde for at få undervisning i entreprenørskab ud til så mange som mulig. Og det er så vigtigt, fordi det er med til at skabe skarpe og kreative børn og unge, som ikke er bange for at begå fejl og lære af dem. Det er med de mindsets, de senere bygger deres egne virksomheder eller bliver innovative medarbejdere i allerede eksisterende virksomheder. Det giver mig håb!” siger Tommy Ahlers. 

Han bakkes op af formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, som fremhæver de menneskelige egenskaber, det giver, når børn og unge indgår i den undervisning, som fonden tilbyder. 

”Jeg ved, hvor meget undervisningsforløb i entreprenørskab vækker begejstring og glæde blandt elever og studerende. Det giver dem både nogle konkrete værktøjer, de kan bruge senere i arbejdslivet, men det giver dem også mere selvtillid og motivation,” siger Gordon Ørskov Madsen. 

Her er de 33 ambassadører:

Brian Mikkelsen, Direktør, Dansk Erhverv

Le Gammeltoft, Direktør, Heartbeats

Gordon Ørskov Madsen, Formand, Danmarks Lærerforening

Tommy Ahlers, Investor

Anja C. Jensen, Formand, HK

André Rogaczewski,Direktør, Netcompany

Lisbeth Dalgaard, Formand, DA

Rolf Kjærgaard, CEO, Vækstfonden

Camilla Ottesen, Studievært

Kim Nøhr Skibsted, Fondsdirektør, Poul Due Jensen Foundation

Camilla Khokhar, Vicedirektør, DI

Torben Möger Pedersen, Adm. direktør, Pension Danmark

Lone Ejby Mikkelsen, Rektor, Aarhus Katedralskole

Anne Storm Rasmussen, Rektor, Erhvervsakademi Aarhus

Harald Mikkelsen, Rektor, VIA

Ilonka Nussbaumer, Senior VP, Danfoss

Søren Hvid, Partner, EY

Stine Luise Goll, PA- og Kommunikationsdirektør, FinansDanmark

Mikkel Rørvig, Head of Nordea Startup & Growth DK

Jeanette Fangel Løgstrup, Bestyrelsesmedlem

Jesper Carlsen, Formand, BKF Hjørring

Mette Fløe Nielsen, Director, M.I.L. Invest

Martin Moser, Regionsdirektør Vest, Nordea

Mads Rørvig, Direktør, Danske Bilimportører

Jacob Nitter Sørensen, CEO, Airgreenland

Klaus Vesløv, VP Public Affairs, BEOF

Lia Leffland, Akademidirektør, ATV - akademiet for Tekniske Videnskaber

Allan Andreasen Kortnum, Direktør, Herningsholm

Torben Laustsen, Laustsen Consulting

Claus Mejlby, Adm. direktør, Atki

Mette Høi Davidsen, Direktør, Recycle

Jakob Hans Johansen, Partner, Kromann Reumert

Martin Von Haller, Partner, Bird&Bird, i bestyrelsen for Techstartup


Kontakt:

Nicolaj Truelsen
Kommunikationskonsulent | 31 19 32 92 | nicolaj@ffefonden.dk

Nøgleord

Kontakter

Nicolaj Truelsen
Kommunikationskonsulent | 31 19 32 92 | nicolaj@ffefonden.dk

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum